2015. december 30.

2015. november 7. Exopolitikai konferencia - Új Föld, ismeretlen civilizáció

KOBOLDOK ÚJPESTEN


Az évenkénti szokásos őszi exopolitikai konferencián, november 7-én ismét megtelt az Újpesti Kulturális Központ – Ifjúsági Ház színházterme. Az Ufómagazin, az Ufószövetség és A Jövő Háza Alapítvány közös rendezvényén több száz érdeklődő nézte és hallgatta végig a meghívott tizennégy előadó érdekes beszámolóit az űr-, jövő- és ufókutatással, energetikával és paleoasztronautikával kapcsolatos legújabb kutatási eredményekről. Kiemelt figyelmet kapott egy titokzatos indonéziai lény, a jenglot mumifikált példányainak bemutatása is.



Az immár évtizedes hagyományokra visszatekintő konferencián reggel fél tíztől este hat óráig követték egymást a látványos prezentációkkal színesített, különböző témájú és hangvételű előadások. Pusztay Sándor főszerkesztő megnyitójában elmondta, hogy a mostani rendezvényre három fiatal kutató – Miklós Attila, Miskolci László és Prusinszki István – is meghívást kapott, akiknek az írásaival rendszeresen találkozhatnak az Ufómagazin olvasói, de Újpesten először nyílt lehetőségük előadást tartani.

A földszinti színházteremben elsőként Éles István lépett a közönség elé, aki húsz éve foglalkozik a reinkarnációval, az előző életek kutatásával, és egy meditációs módszer segítségével már számos utaztatást végzett térben és időben. „Sikerült feltárni az univerzum néhány lakott planétáját, szinte élő képeket kaptunk az ott élő lényekről, felépítésükről és életkörülményeikről. Az emberek által lakott égitestek mellett olyanokba is betekintést nyertünk, ahol hüllők és macskafélékre emlékeztető intelligens lények élnek. A bolygókon élők programszerű életeseményeit tőlük független, magasabb intelligenciával bíró fajok mint a rendszer gazdái felügyelik. Ezek a földönkívüliek egyúttal közvetítő szerepet is betöltenek egy további dimenzió, a szellemi világ lényei és az anyagi világ lényei között” – foglalta össze kutatási eredményeit.

Tóth László nagykanizsai mérnök bevezetőjében napjaink egyik legégetőbb problémájára, az európai menekültkrízis valószínűsíthető okaira és árnyoldalaira hívta fel a figyelmet, majd a világ keletkezésével és a kozmikus civilizációk hierarchiájával kapcsolatos elméleteket, összefüggéseket vázolta. Ezután Arany László író, kutató következett, aki az Ummo bolygóról érkezett látogatókról, az ummitákról tartott előadást. A Földtől 14 fényévnyire található planéta lakói 1950-ben szálltak le a Földön, titkos föld alatti bázisokat hoztak létre, és akklimatizálódtak az életvitelünkhöz, majd 1965-ben elkezdték felvenni a kapcsolatot az általuk kiválasztott emberekkel. Prezentációját számtalan eredeti fotóval illusztrálta, teljességre törekedve bemutatta az ummiták űrhajóját, bepillantást engedett társadalmukba, mindennapi életükbe és szokásaikba, nyelvükbe és írásukba is.

Knoll Gyula repülőezredes a luciferi hüllők és a háttérhatalom szerepére mutatott rá az Európát sújtó migránshullám kapcsán. Véleménye szerint a kialakult helyzetért a Föld belsejében élő alakváltó faj okolható, amely a harmadik világháború kirobbantását tervezi. Az Új Világrend végső célja eltörölni minden vallást és kormányt, és totális ellenőrzés alá vonni minket, de az emberiség összefogással és szeretettel legyőzheti a földönkívüli fenyegetést. „Ehhez először is egyensúlyba kell kerülni magunkkal, és lélekben megtenni a szükséges lépéseket. Egyszer már legyőztük a hüllőket, most is sikerülni fog” – zárta gondolatmenetét.


Király Tamás auraterapeuta az egészségügyi ellátás problémáiról és a kemikáliák nélküli orvoslás jövőjéről beszélt. Elmondása alapján sem a hagyományos orvosi, sem a természetgyógyászati kezelések nem nyújtanak megfelelő megoldást, viszont az auraterápia segíthet a gyógyulásban.
A földszinti előadóteremben délelőtt a Magyar Ufókutató Szövetség elnöksége, majd választmánya ülésezett, az aulában pedig a kongresszus ideje alatt kedvezményes könyv- és ajándéktárgy-vásár várta az érdeklődőket.

A tervezettől eltérően Csefkó Pál energetikus nem tudott részt venni a konferencián, így a délutáni programot Prusinszki István újságíró nyitotta meg. Összeesküvésektől a hiszékenységig című előadásában az ufótéma objektív megítélésének fontosságát hangsúlyozta, és felhívta a figyelmet a média árnyoldalaira, a világhálón terjedő dezinformációkra, hamis fotókra és videókra. Rámutatott arra, hogy a média gyakran a magas rangú katonatisztek, űrhajósok és politikusok nyilatkozatait is lejáratja, a szkeptikusok pedig még azt sem fogadnák el bizonyítékként, ha részesei lennének egy közeli találkozásnak.

Oláh András debreceni kutató egy rendkívül érdekes hazai ufóészlelésről számolt be. Ennek szemtanúja, egy pécsi mérnök 2015. július 4-én hajnali 5 órától fél 12-ig balatoni nyaralójából figyelt meg szokatlan fényjelenségeket a Szent György-hegy és a Tóti-hegy felett, és ezekről felvételeket is készített. Később hozzájutott a balatongyöröki meteorológiai állomás webkamerájának képeihez, amelyeken egy ereszkedő, majd vízbe merülő gömböt lehet látni. Az égen megszaporodott kondenzcsíkok arra utaltak, hogy az esemény nem maradt titokban. Az esettel kapcsolatban további szemtanúk jelentkezését is várják, akik az adott időben szintén látták, rögzítették a különös jelenségeket.

Kisfaludy György időfizikus a kirajzás koráról szóló, sodró lendületű előadásának középpontjába a túlszaporodott fajok térhódítását állította. Ezután Nemere István következett, aki „Idegenek-e az idegenek?” címmel újabb izgalmas kérdésekre keresett válaszokat a tőle megszokott elgondolkodtató stílusban. Felvetette annak a lehetőségét, hogy akár egy bolygó is lehet idegen lény, és a földönkívüli civilizációk képviselői emberi alakban is elvegyülhetnek közöttünk, de azt sem lehet kizárni, hogy egy számítógépes rendszer részei vagyunk, és az egész univerzum egy mátrix.

Az emeleti terem első előadója, Miklós Attila az Omniverzum című összeállításából nyújtott ízelítőt, amelyet különböző források alapján készített a feltételezett földönkívüli társadalmakról, a minket körülvevő fejlett kozmikus civilizációkról. Kitért az ismert idegen fajok jellemzésére, a Galaktikus Konföderáció szerepére és tagjaira, valamint az Androméda galaxis, az Orion csillagkép, a Szíriusz és a Plejádok lakóira is.


Miskolci László Ősi idegenek és építmények című előadásában letűnt civilizációk fellelhető nyomairól beszélt. Hangsúlyozta, hogy az ókori építményeket nem feltétlenül idegenek alkották, viszont mára elfeledett technológiával – például az akusztikus levitációs módszerrel – készülhettek. Érdekességképpen bemutatta egy sumér pecséthenger általa rajzolt másolatát, valamint egy ókori egyiptomi lelet, a szakkarai madár fából faragott modelljét.

Tóth László helyszínelő ufókutató több évtizedes kutatásainak eredményeiből készített részletes statisztikát, amely magával ragadta a hallgatóságot. Egyéni szempontrendszer alapján hasonlította össze a hazai ufóészleléseket és az idegen lényekről szóló beszámolókat az 1980-as évektől napjainkig. Helyszínekre, évekre, hónapokra és napokra is lebontotta, valamint az égtájakat is figyelembe véve rendszerezte az eseteket, amelyekből elgondolkodtató összefüggésekre lehet következtetni az 1986-os csernobili katasztrófa és az ugrásszerűen megszaporodó ufóészlelések között.

Máté Imre közvetlen hangvételű, tartalmas előadásában kiemelte, hogy fejlett civilizációk nem csupán a bolygók felszínén élhetnek, hanem a planétákon belül is létre lehet hozni lakóteret. Tudományos eredményekkel, nyilvánosan hozzáférhető mérések adataival alátámasztott elgondolása alapján a Föld, a Hold, a Mars és az óriásbolygók belsejében is élhetnek idegenek. Hipotézise szerint ezek a lakóterek valójában hatalmas, vastag falú labdákhoz hasonlítanak, a belső terük pedig védett minden külső hatástól vagy hívatlan idegenektől.

A színháztermi előadások sorát Kalmár János, az Ufószövetség elnöke zárta. „Az ember megjelenése és fejlődése a Földön sokkal rövidebb múltra tekint vissza, mint azok a tárgyak, amelyeket különböző ásatások során feltárnak a kutatók. Ezek a leletek természetesen nem láthatnak napvilágot, azaz széles körben nem publikusak. Éppen itt lenne már az ideje annak, hogy az ember megismerhesse igazi eredetét, valóságos múltját” – fogalmazott.
Az univerzum küldötteiről, a Földön talált idegen lényekről szóló előadásához kapcsolódóan egy rejtélyes teremtmény, a jenglot bemutatásával is ámulatba ejtette a közönséget. Az indonéziai kutatásokkal foglalkozó Binger Vilmos gyűjteményéből a helyszínen meg lehetett tekinteni egy jenglot mumifikált tetemét és egy másik apró lény konzervált kezét. Ezekre a titokzatos lényekre Indonéziában lehet vadászni, és a hiedelem szerint elejtésüket követően hatalmas erőt adnak a gazdájuknak. Parányi tetemeiket mumifikálják, míg a testükbe féldrágakövet tesznek abban a hitben, hogy gyógyító erővel bírnak majd. A páratlan kollekció tulajdonosa DNS-vizsgálatot végeztetett a különös példányokon, amely emberi DNS-t mutatott ki.


Az érthető okokból sokak kíváncsiságát felkeltő bemutató után kezdődött a fórum, ahol a színpadon helyet foglaló előadók válaszolták meg a közönség által írásban leadott kérdéseket. Az ismét jelentős érdeklődéssel kísért, színvonalas előadásokat és hiteles bizonyítékokat felsorakoztató exopolitikai konferencia ezúttal is kiváló hangulatban ért véget.

Perlaki Zsuzsanna Éva és Prusinszki István

EREDETILEG MEGJELENT
AZ UFÓMAGAZIN 2015. DECEMBERI SZÁMÁBAN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése