2016. augusztus 4.

Az egyház eltemetett egy földönkívülit?

Számtalan érdekesebbnél érdekesebb történettel találkozhatunk a médiában, ha kicsit kutakodni kezdünk az ufológia területén. Az egyik legismertebbnek számító eset az 1947-es roswelli incidens, amely azóta is az ufókutatás mérföldkövének számít. Ám ezt megelőzően is történt egy hasonló esemény, amikor szintén szerencsétlenül járt egy ufó. Ez a nem mindennapi tragédia felkavarta az akkori médiát, s a mai napig széles érdeklődés övezi a történteket. Az eset 1897. április 17-én történt egy texasi kisvárosban, Aurorában.


Az aurorai incidens

A 19. század végén, amikor az égboltot még éppen csak a léghajók hódították meg, és a Wright fivérek még csupán tervezgették, hogy uralmuk alá vonják az eget, egy furcsa, cigaretta formájú repülő tárgy vált láthatóvá Dallas légterében.
Aurora, 1897. április 17., reggel hat óra.
Több szemtanú is észlelte az égen átsuhanó különös repülő tárgyat, amely észak felé tartva ismeretlen okból egyszer csak süllyedni, majd füstölni kezdett, végül hatalmas robajjal belecsapódott a helyi bíró szélmalmába, és felrobbant. Darabjai több holdnyi területet beterítettek.
A The Dallas Morning News című újság riportere, S. E. Hayden 1897. április 19-én a következőket írta a lap hasábjain:
„Aurora, Wise megye, Texas. Reggel hat óra körül a korán kelő aurorabeliek megdöbbenve látták, amint egy léghajó hirtelen megjelent az égen. A léghajó elrepült közvetlenül a főtér fölött, és amikor a város északi szélére ért, összeütközött Proctor bíró szélmalmának a tornyával, és szörnyű robbanás kíséretében darabokra hullott.
A roncsok több holdnyi területen szétszóródtak, lerombolták a szélmalmot és a víztartályt, valamint tönkretették a bíró virágoskertjét. Feltehetően a pilóta volt a hajó egyetlen utasa, és habár a maradványai csúnyán el voltak torzulva, mégis eleget össze tudtak gyűjteni ahhoz, hogy kimutassák: a pilóta nem ebből a világból származott.”


A helybéliek mellett a közeli támaszpont katonái is a helyszínre siettek. A roncsok között találtak egy összeroncsolódott tetemet, akit a pilótának véltek. A szemtanúk és a hivatalos szervek állításai szerint is annyit meg lehetett állapítani róla, hogy nem evilági lény volt.
A katonaságtól kiérkezett T. J. Vidor szerint a holttest „marslakó” lehetett.

A korabeli újságok szerint a roncs darabjait a Proctor bíró farmján lévő kútba dobálták, a „pilótát” pedig keresztény szertartás szerint, a helyi temetőben helyezték végső nyugalomra.
A történet itt véget ért, lassan legendává szelídült, és csak a helybéliek emlékében élt tovább.

Közel egy századdal később

A hetvenes évek végén újra a figyelem középpontjába került az eset. Néhány lelkes kutató felkerekedett, hogy maga járjon utána a történteknek. Szerették volna exhumálni a tetemet, de széles ellenállásba ütköztek. A város polgárai fellázadtak, volt, aki még fegyvert is ragadott elijesztésük érdekében, csak nehogy feltúrják őseik nyughelyét.
A kutatók később mégis megjelentettek néhány cikket, amelyekben bőszen állították, hogy ott bizony egy földönkívüli lényt temettek el. Az újból nyilvánosságot kapott, rejtélyekkel teli ügy ismét hívogatta a kíváncsiskodókat.

Néhány egyéb meglátás az eset kapcsán

Volt, aki teljesen elzárkózott az elől, hogy esélyt adjon a sztorinak, bizton állította, hogy az egész csak kitalált történet.
1979-ben a Time magazinban jelent meg Etta Pegues riportja, aki szerint Hayden maga találta ki az egész történetet, mégpedig azért, hogy megmentse a várost a végső pusztulástól. Az esemény előtt nem sokkal súlyos járvány söpört végig Aurorán, ami igencsak megtizedelte a lakosságot. Akkoriban szó volt arról is, hogy olyan vasútvonalat építenek ki, amely áthalad Aurorán, végül ez a vállalkozás kudarcba fulladt, és kezdett teljesen elnéptelenedni, elszegényedni a település. Hayden a történetet azért találta ki, hogy a városba csalogassa a turistákat, és ezáltal újból fellendülhessen az élet. Pegues még azt is felvetette, hogy soha sem volt Proctor bíró tulajdonában szélmalom, tehát szerinte az eset meg sem történhetett.
1998-ban egy dallasi tévéállomás foglalkozott az esettel. A riporter, Richard Ray megkérdezte az egykor a The Dallas Morning News-nál dolgozó riportert, Jim Marrst és jó néhány helybélit Aurorában, és arra a következtetésre jutott, hogy az egész csak kitalált történet, legenda.
2005-ben egy ufós csatorna „Texas, Roswell” címmel foglalkozott az eseménnyel, miután korábban a MUFON is vizsgálódott az eset kapcsán. A MUFON munkatársainak még sikerült beszélnie két szemtanúval, Mary Evansszel és Charlie Stephensszel, akik gyermekek voltak, amikor az esemény megtörtént. Megtudták tőlük, hogy a roncsokat a bíró farmján egy kútba temették el. Abból mintát vettek, és független szakértők csoportja megállapította, hogy feltűnően sok alumíniumot tartalmazott, ami azokban az időkben még egyáltalán nem volt jellemző, de ezt nem találták elegendő bizonyítéknak ahhoz, hogy kimondják, földönkívüli technológiával állnak szemben. A MUFON jelentéséből kiderül, nem zárják ki, hogy csalással van dolgunk.
2008-ban egy dokumentumfilmeket gyártó másik tévétársaság is foglalkozott az üggyel „First Contact” címmel.
Bár a legtöbb esetben nem találtak megfelelő bizonyítékot az eset igazolására, mégsem zárták ki annak a lehetőségét, hogy akár meg is történhetett.

Gondolatok

Nem meglepő, hogy a szerencsétlenül járt ufókról és azok utasairól szóló történeteknél a szálak összekuszálódnak. Már megszokhattuk, hogy a média egyből felkapja az ilyen eseteket és beszámol róluk, majd kis idő múlva megfordítva az egészet, kitalált történetnek minősíti őket. Hogy ez azért van, mert kifogynak a sztorikból, vagy azért, mert valakik erre utasítják őket, nehéz eldönteni egy-egy esetnél.
Érdekesség, hogy egy Majestic-dokumentum kiindulópontként említi ezt az 1897-es esetet, és ennek tükrében nyomozást rendeltek el az összes nem hagyományos légi jelenség kivizsgálására.
Vajon foglalkoztak volna a világ katonai vezetői, kormányzati képviselői, tudósok százai az ilyen és ehhez hasonló esetekkel, ha mindezek csak kitalált történetek lennének?
Alakultak volna-e akkor titkos társaságok, szigorúan őrzött aktákkal, ha csak legendákról lenne szó?
Ezt mindenki magában gondolja át, mielőtt bármilyen következtetést levonna.
Aurorában ez a temető még mindig fellelhető, és ha elég szerencsés az ember, akár rá is bukkanhat a fa tövében lévő jeltelen sírra, ami feltehetően egy földönkívüli lény végső nyughelye.

Néhány érdekes cikk az eset kapcsán:






Lilith AzElső

BETILTOTT TÉNYFELTÁRÁS!
Izsáky László, az erdélyi aranylemezek és az ufólehívójel kapcsolatáról készült könyvem megrendelhető a meridiancsoport@gmail.com emailcímre küldött üzenetben, könyvesboltokban nem kapható! 





Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a blogomra a követők közé!

A Gondolatok az égbolt alól blog összes bejegyzése szerzői jogvédelem alatt áll. A blogban szereplő összes bejegyzés saját szerzemények, ezek másolása vagy kereskedelmi forgalomba hozása az engedélyem nélkül TILOS!


Forrás:
https://roadtrippers.com/blog/after-a-ufo-crashed-in-1897-this-texas-town-buried-the-dead-alien-in-their-cemetery
http://www.abovetopsecret.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése