2015. szeptember 20.

Ufós piknik a Népligetben

Élménybeszámoló a Meridián - Magyar Ufókutatási Klub 2015. szeptember 19-i találkozójáról




Először is szeretném elmondani, hogy az időjárás nagyon kedvezően alakult, tökéletes volt a piknikhez. A legfőbb aggodalmunk ugyanis az volt, hogy vajon nem fog-e elmosni bennünket az eső. Egy szabadtéri programnál alapfeltétel, hogy jó idő legyen. De hát mondhatni, az "égiek" is velünk voltak, és gondoskodtak a kellemes napsütésről.




Prusival már fél 2-re kimentünk a helyszínre, hogy legyen időnk felszerelni az eseményre gyártott molinókat, elhelyezni a takarónkat, és krétával megjelelölni az útvonalat a Planetáriumtól a találkozó helyszínéig. 

Innentől kezdve felgyorsultak az események, szállingózni kezdett a többi meghívott bemutatkozó előadó is, és az eseményre érkező, piknikezni vágyó és tudásra szomjazók tábora.

Míg én és az előadók a helyszínen gyülekeztünk, addig Prusi a Planetárium előtt várta az érdeklődőket, hogy útba igazítsa az érkező vendégeket, merre találnak bennünket.

Kis csúszással, végül fél négykor megnyitottuk a rendezvényt, és elkezdődtek a bemutatkozások. 
K. Tamás, V. András két ismertebb előadó és H. Péter, B. Anita, M. Attila, V. András, M. László, V. Zoltán, akiknek először nyílt lehetőségük bemutatkozni és érdeklődésükről beszélni, felolvasni.

Ezután Prusinszki István (Prusi) következett a bemutatkozásával. Elmondta, hogy több száz cikke jelent már meg nyomtatott formában, mióta a témával foglalkozik. Az országban elsőként kapott Ifjúsági Sajtódíjat egy ufókutatással kapcsolatos cikkéért. Munkája az egyik legnehezebb feladat, hisz a "vaskalapos" tudomány képviselői masszívan elzárkóznak az ufókutatástól. Elmondta azt is, hogy nagyon boldog, hogy sikerült ezt az általa megálmodott rendezvényt valóra váltani, és azt is, hogy bőven van még a tarsolyában ötlet, hogyan lehetne felrázni, újraértelmezni ezt az ingoványos területet. Köszönöm neked Prusi, hogy belevontál az álmodba, és engedted, hogy segítségedre legyek ennek a megvalósításában. Maradj örökké ilyen lelkes és bátor, és soha ne tántorítsanak el az akadályok, amiket közben eléd gördítenek. Ami nem öl meg, az megerősít! Te egy erős ember vagy!





Végül én, Perlaki Zsuzsanna Éva, alias Lilith AzElső zártam a bemutatkozássorozatot. Számomra is debütálás volt ez. Igyekeztem mindent megtenni annak érdekében, hogy ne legyen unalmas és lapos. Szerintem sikerült is. Kinyomtattam néhány kamu földönkívülis képet, persze a hozzájuk tartozó eredeti képeket is. Ezzel akarván felhívni a hallgatóság figyelmét arra, hogy ne engedjék, hogy hülyének nézzék őket. Ne higgyenek el mindent, ne engedjék megvezetni magukat. Elmondtam azt is, hogy véleményem szerint az eddigi ismert ufós történetek, képek, videók 98%-a nem igaz. Fontosnak és elengedhetetlennek tartom, hogy elválasszuk az ocsút a búzától. Ez lehet az irány, enélkül fejlődésképtelen az ufókutatás. És azt is, bármennyire is hihetetlen vagy megemészthetetlen egyes "régi" ufósoknak, VAN utánpótlás! Nem is akármilyen! Kössék fel a gatyájukat, ha lépést kívánnak tartani!





Ezután rövid szünet következett, az érdeklődök lehetőséget kaptak arra, hogy a bemutatkozókhoz feltett kérdéseiket leírják egy papírra, a kérdezők ajándékkönyveket kaptak. Minden résztvevő kapott egy emléklapot is az első Meridián találkozó alkalmából. 





A rendezvény végén mindenkinek lehetősége volt kötetlen beszélgetésre a "régi" és "új" ufósokkal. Nagyon baráti volt a hangulat. Már egészen ránk sötétedett, amikor befejeztük az összejövetelt.





Összességében elmondhatom, hogy egy nagyon sikeres ufós pikniket tartottunk! Köszönöm az összes előadónak és meghívott vendégeinknek.

És legfőképpen köszönöm nektek, akik eljöttetek megismerni bennünket! Köszönöm, hogy kiszálltatok a kényelmes fotelből, és kiléptetek a virtuális térből! Tietek a jövő, miattatok csináltuk az egészet! Számítunk rátok a következő összejöveteleken is!


Végezetül bejelentem, hogy megalakult a Meridián - Magyar Ufókutatási Klub, már nemcsak virtuálisan, hanem a valóságban is!












Lilith AzElső

A Gondolatok az égbolt alól blog, összes bejegyzése szerzői jogvédelem alatt áll!A blogon szereplő összes bejegyzés saját szerzemények, ezek másolása vagy kereskedelmi forgalomba hozása az engedélyem nélkül TILOS!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése