2015. október 11.

Huszonöt éves a gyomaendrődi Galaktika Baráti Kör

2015. október 10-én Gyomaendrődön jártunk, a Meridián - Magyar Ufókutatási Klub képviseletében.




25 éve alapították  a Galaktika Baráti Kört, ennek tiszteletére ünnepi előadásokat tartottak a gyomaendrődi Katona József Művelődési Házban. 
A meghívott előadók: Kalmár János, az Ufószövetség elnöke, Sós Tibor helyszínelő ufókutató és Arany László kutató.





A rendezvény nyitásaként Gál Imre, a Galaktika Baráti Kör ügyintézője néhány perces képes prezentációt mutatott be az immár 25 éve fennálló csoportjuk legemlékezetesebb pillanataiból, majd rövid beszédet mondott a baráti kör alapítója, dr. Frankó Károly

Az elmúlt 25 év elismerései: a  Magyar UFO Díjat évtizedes helyszínelő kutatásaikért ítélte oda a "független és pártatlan szakmai bizottság" 2003-ban, és Pax Galacticana - Colman von Keviczky-díjat kaptak 2011-ben az Ufószövetségtől. Kalmár János idén átadta a klubnak a Nívódíjat, ezzel mondhatni az összes, ufókutatással foglalkozó díjat megkapták már két és fél évtizedes lelkes munkájukért.

Elsőként Kalmár János előadását hallgathattuk meg "Titkok földön és égen" címmel. János rengeteg képes illusztrációval érkezett. Olyan szimbólumok összefüggéseire hívta fel a hallgatóság figyelmét, amelyek az emberiség kezdete óta végigkísérnek bennünket. Előadásából érzékelhető volt a több évtizedes tapasztalat, a rengeteg munka, és a téma iránti tisztelet. Mindannyian értékes információk birtokába jutottunk, bőven van mit gondolkodnunk szavain. Érvei meggyőzőek és elgondolkodtatók. Örülök, hogy részt vehettem az előadásán, saját kutatásaimhoz is találtam rengeteg információt, amit a későbbiekben is fel tudok majd használni. Előadását könnyedén, vicces illusztrációkkal zárta.

Sós Tibor "Családi ufók" címmel tartott előadást. Bemutatott három saját készítésű, megmagyarázhatatlan esetekkel foglalkozó riportrészletet. Mindhárom interjú hordozta a cím üzenetét. Az ember hajlamos arra, hogy ha csak önmaga tapasztal meg dolgokat, akkor azokat idővel elbagatellizálja, vagy el se higgye, hogy valóban megtörténtek vele. Ám ha több szemtanú van jelen egy-egy esetnél, akkor megnyugtatóbb, hogy bizony tényleg valami szokatlan dolog részesei voltak, s nem csak álmodták, képzelték őket. Tibor közel harminc éve foglalkozik olyan emberekkel, akikkel valamilyen megmagyarázhatatlan dolog történt. Elmondása alapján számtalanszor talál magyarázatot a furcsa esetekre, ám bizony vannak olyan esetek is, amik semmivel sem magyarázhatóak. Ezek vizsgálatával mélyrehatóbban érdemes foglalkozni a téma érdekében.

Harmadik előadó Arany László volt, aki az "1962-es Marsra szállás" címmel tartott előadást. Bemutatta azt a videót is, amit annak idején viszontagságos úton tudott megszerezni, de ma már könnyen megtalálható az interneten. A videó hitelességét mindenki döntse el maga.

Az előadások után a Galaktika Baráti Kör tagjai egy helyi étteremben ünnepeltek tovább.

Innen kívánok nekik további sikerekben gazdag kutatást!


Lilith AzElső

A Gondolatok az égbolt alól blog, összes bejegyzése szerzői jogvédelem alatt áll! A blogon szereplő összes bejegyzés saját szerzemények, ezek másolása vagy kereskedelmi forgalomba hozása az engedélyem nélkül TILOS! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése