2016. február 21.

Górcső alatt az „auraszakértők”

A XXI. század az ámítások kora! Rengeteg eltévedt ember, rengeteg álszakértő. Tegyünk egy kis rendet a hamis szavak között. 
Napjainkban egyre nagyobb teret engedünk az ezoterikus tudományoknak. Ami valamilyen szinten hasznos, ám a legtöbb esetben sajnos inkább ártónak mondanám. Miért is? Azért, mert sokan kifejezetten haszonszerzés céljából, egész egyszerűen csak átverik az embereket!







Nehéz eligazodni a szélhámosok között, és az „egyszerű” embernek sok esetben nehéz megállapítania, hogy vajon bolonddá teszik-e éppen, vagy valódi segítséget remélhet. Ebben szeretnék egy kicsit mindenki segítségére lenni.
Az egyik legfontosabb dolognak azt gondolom, hogy ne essünk át a ló túloldalára. Nem minden hazugság, amit eddig az életről gondoltunk! Nem minden tudomány akar minket becsapni, és nem minden régi tanító és bölcs beszélt hülyeségeket. Mióta divatba jöttek az ezoterikus tanok, azóta sokan teljesen elfordultak a „régi-új tudástól”, és mindent alárendelnek az „új igazságnak”. Na, itt gyökeredzik a legnagyobb probléma!

Most vegyük szemügyre az orvoslás és „auraszakértők” kapcsolatát.

Én a gondolkodás híve vagyok, és erre sarkallanék mindenkit! Sok nagyon fontos áttörés történt az elmúlt évtizedekben az orvoslás terén. És sok olyan gyógyulás is előfordul, amit „hagyományos” módszereknek köszönhetünk. Néhány példát említenék. Számtalan esetben hosszabbítják meg az emberek életét olyan sebészek, akik szervátültetést végeznek, gondoljunk itt a szív, vese vagy bármely fontos szervünk cseréjére. Vagy olyan esetek is eszünkbe juthatnak, ahol valamelyik végtagunk balesetben leszakad, súlyosan megsérül, és az orvosok segítségével újra használhatóvá válik. Vagy gondolhatunk a cukorbetegségben szenvedőkre is, akik folyamatos életveszélyben lennének, ha nem kapnák meg az inzulinadagjukat. Úgy gondolom, ezeknek az egészségi problémáknak a kiküszöbölésére vajmi kevés esély lenne csak az auralátó módszerek használatával. Viszont a gyógyulás, lábadozás idején komoly segítséget nyújthatnak, annak felgyorsításának érdekében. Számtalan „kisebb betegség”, nátha, allergia vagy valamilyen fájdalom esetén inkább vezet gyógyuláshoz a kemikáliák nélküli orvoslás, illetve saját kontrollunk.




De hogy jön mindehhez az auraszakértő? Úgy, hogy manapság egyre több önjelölt „auraszakértő” ígér teljes gyógyulást reményvesztett embereknek, mindösszesen azzal, hogy elmondja nekik, milyen színű aurájuk van, és az auratestük valamely pontján lévő elváltozásra hívja fel a figyelmet. Majd gyógyulást ígér, ha több esetben igénybe vesszük az „Ő” auralátása mellé járuló gyógyítási képességét. Természetesen ezek a gyógyítási formák rendszerint komoly pénzekbe kerülnek a beteg részéről. Sokszor évekig járnak egy-egy „auraszakértőhöz”, több hetes kezelést is igénybe vesznek a gyógyulás reményében, ám a végén a legtöbb esetben szükségük lesz igazi orvosokra ahhoz, hogy enyhítsék betegségüket, illetve hogy meggyógyuljanak.

Hol lehet a hiba?

Hát ott, hogy az „auraszakértőség” egy nagy humbug. Miért írom ezt? Azért, mert nincs ebben semmilyen rejtélyes képesség, erre bármelyik ember képes. Bárki láthat aurát, aki veszi a fáradságot, és megtanulja újból azt, amit gyermekkorban elfelejtett. Ez nem valami misztikum, vagy valamilyen természetfeletti képesség, hanem egy egyszerű gyakorlat. Ami nagyon hasznos is, mert általa könnyebben felismerhetjük, ha valamilyen testi betegség üti fel a fejét szervezetünkben, illetve láthatjuk egy másik ember felénk irányuló szándékát is. Szóval mindenképpen hasznosnak gondolom az auralátás elsajátítását – amit elutasítok, hogy valaki ezt egy adottságnak gondolja, amely valamilyen kiváltság egyes emberek részére. És mindenképpen javaslom, hogy ha elsajátítjuk ezt a látásformát, akkor, ha szükséges, vegyük igénybe az orvosok segítségét is gyógyulásunk érdekében!

A másik alapvető szélhámosság pedig az egyre nagyobb teret hódító „gyógyítók” pofátlansága. Nincs ember, akinek hatalma lenne felettünk, és eldönthetné, hogy egyes betegségek általa semmissé váljanak. Nem rendelkezik felettünk senki sem! Egyedül saját magunk vagyunk azok, akik eldöntjük, hogy betegek akarunk-e lenni vagy egészségesek! Fontos, hogy minden ember legyen tisztában a saját felépítésével. Szerveivel, és azok működéseivel. Ha ezzel a tudással rendelkezünk, akkor hamar észrevehetjük, ha valamilyen szervünk nem működik helyesen, és pusztán a saját tudásunkkal helyrehozhatjuk a rendellenes működéseket. Soha nem a gyógyító kiváltsága meggyógyítani bennünket, hanem saját magunk és hitrendszerünk gyógyít meg minket. Illetve segíthet bennünket az orvosi beavatkozások után a mihamarabbi felépülésében.




Ötvözzük az őstudást a tudományokkal bátran, de soha ne feledkezzünk meg arról, hogy elgondolkodjunk azon, éppen melyikre van szükségünk ahhoz, hogy célt érjünk el egészségünk érdekében.
Tartsuk távol magunktól a hamis prófétákat, akik haszonszerzés céljából a csillagokat is lehazudják az égről. Keressünk olyan segítséget, aki önzetlenül vezet bennünket vissza az őstudáshoz. 

Idéznék egy ilyen nagy tanítótól, akit sokan gyógyítónak is véltek, és még rengeteg más jelzővel is ellátták őt: 

„Nem én gyógyítottalak meg téged, hanem a Te hited…”


Perlaki Zsuzsanna Éva

A Gondolatok az égbolt alól blog összes bejegyzése szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon szereplő összes bejegyzés saját szerzemény, azok másolása vagy kereskedelmi forgalomba hozása az engedélyem nélkül TILOS!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése