2016. február 23.

M-akták - A Meridián Csoport Szabadegyeteme

Titkosítás alól feloldva


2016. február 13-án, szombaton az újpesti Öreghalász étterem különtermében megrendezésre került a Meridián Csoport első szabadegyeteme.




A megnyitó után Prusinszki István újságíró kezdte meg az előadássorozatot. Előadásának a címe: Magyar X-akták nyomában. 






Az érdeklődök végigkísérhették István útját, ahogy az elmúlt években nyomozott különböző magyar hatóságoknál. A rendőrségnél, honvédségnél, tűzoltóknál tett látogatásai alkalmával kérdéseket intézett a magyar ufóesetekről a hivatalnokok felé, amelyekre kisebb-nagyobb huzavona után válaszokat is kapott. Természetesen, ahogy az már megszokott, a hivatalos állásfoglalás az volt, hogy nincsenek magyar ufós esetek, nincsenek magyar X-akták. István nem adta fel a nyomozást, és több napos könyvtári kutatásának eredményeként levéltári dokumentumokat talált több olyan magyar ufós esetről, amelyekről már lekerült a titkosítás, ezekből mutatott be néhányat a hallgatóságnak. Ezen kívül felhívta a figyelmet két olyan magyar esetre is, amit a Blue Book Projekt keretein belül is vizsgáltak. Rámutatott arra is, hogy egyre több külföldi kormány, a közvélemény nyomására, betekintést enged a korábban szigorúan bizalmas honvédségi aktáiba, amelyekben különös, megmagyarázhatatlan, akár ufós vonatkozású dokumentumok is fellelhetőek. Előadása olyan rugalmas volt, más előadókkal szemben, hogy a megszokottól eltérően, nemcsak előadása után lehetett kérdéseket feltenni neki, hanem teret engedett az érdeklődőknek arra is, hogy közbekérdezzenek, és válaszokat is adott a neki intézett kérdésekre. Ezáltal egy teljesen újfajta beszélgetős, baráti hangulatú előadás aktív részesei lehettünk.




A második előadó én, Perlaki Zsuzsanna Éva voltam, előadásomnak a címe: Hogyan csalogassuk le az ufókat.



Előadásom elején felhívtam a figyelmet különböző, az ufókutatásban használatos fogalmakra és az észlelések osztályozására is. Témám ezen belül az ötödik típusú találkozásokat foglalta össze. Bemutattam, hogy az elmúlt évtizedekben milyen változatos kísérleteket tettek a kutatók annak érdekében, hogy maguk teremtsenek kapcsolatot földönkívüli lényekkel. Illetve megmutattam olyan fényképeket, videókat, amelyek ezen kutatók munkájának gyümölcsei, és bizonyítékként szolgálnak arra, hogy érdemes keresnünk a kapcsolatot más bolygók civilizált lakóival, hisz a megfelelő hívószóra reagálnak is. Előadásom végén saját megmagyarázhatatlan élményeimről is beszámoltam, ami izgalomba hozta a jelenlévő érdeklődőket is, szinte megrohamoztak a résztvevők, és lelkesen beszéltek saját élményeikről, amelyekkel hasonlatosságot véltek felfedezni az előadásban elhangzottakkal.




Mindezek tükrében bátran kinyilváníthatom, hogy nagyon sikeres és tartalmas rendezvény volt az első Meridián Szabadegyetem. Megnyíltak az M-akták, az információk özönlenek.

Várunk szeretettel mindenkit a következő rendezvényünkre is, március 24-én 17-21 óra között az Öreghalász étteremben egy baráti beszélgetésre! Az alábbi linken lehet tájékozódni, illetve csatlakozni az eseményhez:

M-kapcsolat - Égből szállva, földre érve



Perlaki Zsuzsanna Éva

A Gondolatok az égbolt alól blog összes bejegyzése szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon szereplő összes bejegyzés saját szerzemény, azok másolása vagy kereskedelmi forgalomba hozása az engedélyem nélkül TILOS!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése