2017. szeptember 2.

Figyelem, médiahoax!

Belső szabotázs a NASA-nál?


Ezúttal nem kicsit hibázott az amerikai űrhivatal




Az elmúlt napokban nagy port kavart az a négy, Curiosity által rögzített fénykép a Mars felszínéről, melyeket a NASA tett ki a honlapjára, több száz másik képpel egyetemben, majd - ahogy az többször előfordult más furcsa képekkel is - néhány óra múlva már csak fekete kockákat lehetett látni a képek helyén. A NASA villámgyorsan eltüntette a fotókat.


De úgy látszik, mégsem elég gyorsan. Egy Coloradóban élő amatőr Mars-kutató azonnal lecsapott a képekre, és még azelőtt lementette azokat, mielőtt a NASA törölhette volna őket. Mad G. tagja egy titkos, főként amerikai ufókutatókból álló Facebook-csoportnak, az Alien Searching-nek, ahol meg is osztotta ezeket az igazán különleges képeket.

Mint azt már mindannyian tudjuk, a NASA többször is megerősítette, hogy a Marson találtak vízre utaló jeleket is, ami az egyik legfőbb tényezője az életnek, mindazonáltal az amerikai űrkutatási hivatal mindig óvatosan fogalmaz, ha kérdéseket tesznek fel nekik a Curiosity marsjáró képeivel kapcsolatban. Vajon miért is?...

Mad állítása szerint már több tucat olyan kép van a birtokában, amelyeket hasonló módon szerzett meg: a NASA saját maga tette közzé azokat, és valahogy átcsúsztak a szigorú cenzúrán, majd néhány óra múlva magyarázat nélkül törölték a rosszul vágott vagy retusálatlan képeiket. Egyesek már szabotázsról is suttognak a NASA berkein belül.

Egy biztos, egyre több az árulkodó kép a Marsról, amelyek arra engednek következtetni, hogy sokkal több van ott, mint amit nekünk megmutatnak!

De miről is van szó?

Beszéljenek önmagukért a képek.







Kedves Olvasóim!

Először is szeretnék elnézést kérni tőletek, amiért néhány napja a fenti, megtévesztő bejegyzést tettem közzé a blogomon. (Azóta persze töröltem, hogy ne terjedjen tovább a hoax.)
Most fordult elő velem először és utoljára, hogy ilyen eszközhöz folyamodtam, hogy álhírt tettem közzé, de bízom benne, mire végigolvassátok ezt a bejegyzést, addigra megértitek, miért volt erre szükség. 

Az a cél vezérelt, hogy felhívjam a figyelmet a média által egyre nagyobb méreteket öltött ferdítésekre, hoaxokra, szenzációhajhász cikkekre, és azoknak a káros hatásaira, ezáltal felmérést készítsek a kamu cikkek terjedéséről a neten, különösen azokat a Facebook-csoportokat figyelve, amelyek tagjai az ufótéma iránt érdeklődnek. Nagyon tanulságos volt ez a teszt, aminek koránt sincs még vége, hisz figyelemmel kísérem ennek a leleplező cikknek is a terjedését, és a kettő eredményeként megszületett tanulmányt is közreadom majd.

Mint már annyiszor megírtam, felvettem a harcot a hoaxokkal szemben, és minden erőmmel azon vagyok, hogy leleplezzem a csalásokat, félrevezetéseket. És ezeket nyilvánosságra is hozzam azért, hogy elválasszam az ocsút a búzától. Még akkor is, ha ezért minden leszek a "veterán ufósok" szemében, csak jó nem.





Milyen mély a nyúl ürege


Társammal, Prusival nemrég a Vértes hegységben található Gánt határában jártunk, az egykori bauxitbányában. Látogatásunk apropójaként fotókat készítettünk a bánya külszíni fejtésének nyomairól, amely marsbéli tájjá varázsolta a környéket. Külön fantasztikus látványt nyújtott a vöröslő „marsi dűnék” között utat törő természet. A vörösben úszó sziklák szirtjein és a bánya kődombjai között is zöld fűcsomók jelentek meg, fák magasodtak, és az esőzéseknek köszönhetően a bányagödörben még egy apró, csillogó tavacska is keletkezett.







Tökéletes helyszín egy marsi hoax elkészítéséhez.


Prusival közösen alapítottuk meg a Meridián Csoportot és annak égisze alá tartozó, Magyar Ufókutatási Klub nevű, egyetlen magyar nyílt „ufós” Facebook-csoportot. Mostani kalandunk a gánti bauxittelepen szorosan kapcsolódik irányelveink szemléltetéséhez. 






Mi elhatárolódunk a mai magyar ufókutatók minden szövetségétől. Nem vagyunk hajlandóak részt venni a néphülyítésben. Hiteltelen ufós magazinok megtébolyult celebíróinak zagyva képzelgései között írásainkat megjelentetni nem kívánjuk! Zárt ajtók mögött megrendezett tragikomikus kongresszusokon előadóként részt venni soha nem fogunk. Még akkor sem, ha nem minden „régi ufós” bolond. 

Viszont új utat mutatunk azoknak az ufótéma iránt érdeklődő embereknek, akiknek éppúgy elegük van a „kicsi zöld emberkékből”, mint nekünk. Akik úgy gondolják, hogy nem minden ufó, ami a fejünk felett lebeg, és nem minden ufóban ülnek földönkívüliek. 




A legfontosabb alapelvünk, hogy elválasszuk az ocsút a búzától!

Az első lépés kipucolni azokat a téves információkat, rögeszméket, amelyeket hibás hozzáállású, pénzcentrikus, veteránokból álló ufós klikk ültetett el az érdeklődők fejében.
Néhány eltévelyedett ufókutató állítása szerint sok kép, amelyet a NASA közzétesz az oldalain, azzal a címszóval, hogy a Marson lőtte őket a Curiosity, véleményük szerint valójában a Földön készültek.

Érdemes továbbgondolni ezeket a feltevéseket, és kérdéseket feltenni magunkban.

Mi haszna lenne ebből a NASA-nak? Valóban a NASA dollármilliárdokat költene arra, hogy itt a Földön létrehozzon „marsbéli tájakon” különböző kamu fényképeket, amelyeken „véletlenül” rajta is marad egy-két földi szemét a háttérben? És persze mindeközben milliókat kifizetne az összeesküvésben részt vett emberek tucatjainak a hallgatásukért. Csak azért, hogy saját magukat leégessék? Hm???

Ha valóban ennyire hülyék lennének a NASA dolgozói, akkor ma nem járná magányos útját a Curiosity a Marson, és nem is lőne annyi csodálatos képet a tájról. 

Úgy gondolom, épp elég szenzációs ez önmagában is!

A tudomány állításait nem szabad kizárni mint hiteles információt, hisz az vinné el az embert az igazi megfejtéstől a legmesszebbre. Más kérdés viszont a különböző elméletek megdöntése, amely úgy lehet eredményes, ha mindenki betartja a játékszabályokat, és nemcsak üres fecsegések, viták zajlanának az ufókutatók berkein belül és kívül is, hanem tudományos felmérések is.

Első lépésként ki kell zárni a téveszméket! 

Az egyik hamis téveszme az ufósok körében a fotók, videók elemezgetése. Rengeteg időt vesz igénybe, és semmit sem bizonyítanak!
Számtalanszor elmondtuk már, hogy - más ufós csoportokkal ellentétben - mi nem foglalkozunk képekkel és videókkal. Lassan 3 ezer tagunk van, és időnként néhány új tag próbálkozik nálunk is közzétenni egy-egy gagyi oldalról előkerült, ezeréves képekkel és videókkal megáldott hiteltelen cikket, persze eredménytelenül.

Más ufós Facebook-csoportokkal ellentétben mi nem zárt, hanem nyílt csoport vagyunk. Bárki láthatja a bejegyzéseket és a hozzászólásokat is. Nem félünk felvállalni a véleményünket, írásainkat. Csak azért, nem tesszük zárttá a csoportot, hogy utána a tagok nyugodt szívvel hazudgáljanak mindenféle meg nem történt találkozásokról földönkívüliekkel, amelyen aztán a face trolljai tombolhatnak. Mi nem állítunk be egyetlen „ismert ufókutatót” sem szentnek, sem mindent tudónak, hisz nem azok. Ugyanolyan egyszerű érdeklődői a témának, mint bárki más. Ők sem tudják a tutit, ők sem fejtették meg a rejtélyeket. Lehet engem ezért utálni, meg köpködni rám, mert ki merem jelenteni, hogy semmit sem kutattak ki, semmire sem jöttek rá, csupán ezeréves külföldi történeteket dolgoznak fel újra és újra az írásaikban és az előadásaikon. Lopkodják az esetek feltárását. Magukénak állítják be, miközben semmilyen munkát nem végeznek, azon kívül, hogy a Google-fordítóval szerencsétlenkednek. Ezektől az emberektől teljes mértékben elhatárolódom. Nem ők vetettek ki maguk közül, mint ahogy azt torz képként hazudják írásaikban, hanem én untam meg a nevetséges és szánalmas hozzáállásukat, amivel teljesen lejáratták az ufókutatást Magyarországon. 

Én mint egyszerű ember, akivel történnek időnként furcsa dolgok, azt állapítottam meg, hogy azok a sajtótermékek, amelyek ma népszerűek és mérvadónak számítanak az ufótéma iránt érdeklődőknek, teljesen félrevezetik az embereket. Hülyeségeket állítanak és saját téveszméiket terjesztik. 
Ezért hoztam létre a Magyar Ufókutatási Klubot, és ezért jött létre a Meridián Csoport is, hogy a hozzánk hasonló gondolkodású embereket összegyűjtsük, és velük közösen építsünk fel egy, a korábbiaktól eltérő alapelveken nyugvó ufókutatói csoportot. Tudom, hogy mi többen vagyunk, akik nem őrült képzelgésekre, okoskodásra vagyunk kíváncsiak, hanem a különböző tudományágakra építkezve szeretnénk megismerni az igazságot.

A hoax elkészítése csupán egy figyelemfelhívás a média által terjesztett hazugságokra.

Prusi ebben a témában írt egy remek szakdolgozatot, amit meg is védett. Ennek hatására készült el a marsi hoax is, amely még jobban alátámasztotta szakdolgozatát. Ez az a diplomamunka, amelyhez sokan közületek is hozzájárultatok azzal, hogy kitöltöttétek az ufós kérdőívet. Bátran kijelenthetem, Prusinszki István ma az egyetlen olyan "ufós", aki valóban komolyan veszi a kutatást és érdeklődést. Az elmúlt közel 20 évben több száz cikke jelent meg nyomtatásban és az interneten, ami pontosan megmutatja, hogy mára teljes körűen átlátja a témát, annak szépségeivel és hibáival együtt.

Olvassátok és osszátok meg minél többen az általa publikált tanulmányt, amelynek fókuszában az ufótéma áll.

ÁLHÍREKTŐL A TUDOMÁNYIG AZ UFÓKUTATÁSBAN



Perlaki Zsuzsanna Éva

BETILTOTT TÉNYFELTÁRÁS!
Izsáky László, az erdélyi aranylemezek és az ufólehívójel kapcsolatáról készült könyvem megrendelhető a meridiancsoport@gmail.com emailcímre küldött üzenetben, könyvesboltokban nem kapható! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése