2018. május 8.

Börtönbe kerülhetnek az ufókutatók

Hány éves a kapitány?


3(?), 24(?), 30(?) évvel ezelőtt alakult Magyarországon az ufók iránti érdeklődés hatására az "ufókutatás"?


Mielőtt rátérnék bejegyzésem témájára, amely arról fog szólni, hogy hány éve nem kutatják Magyarországon az "ufókat", hogy kik és milyen eszközökkel vitték tovább a stafétabotot, néhány szóban, mondhatni "nyílt levélben" üzennék egy gyáva, levelét nyilvánosan nem vállaló, önmagát az ufókutatók legnagyobbjának tartó személynek, egy HITELTELEN magazin szerkesztőjének!

Az elmúlt napokban ismét nagy port kavart az "ufókutatók" körében a Meridián Csoport egyik alapító tagjának, Prusinszki Istvánnak a személyes blogján közzétett szubjektív véleménybejegyzése.

S lám, ezeknek az unalmas kreténeknek az egyik "fővezére" azonnal billentyűt ragadott, és hosszas, helyesírási és stilisztikai hibáktól hemzsegő, számonkérő levelet küldött Prusinak, melyben egészen odáig elment, hogy még belém is belém állt (holott közöm nem volt sem Prusi bejegyzéséhez, sem a közöttük lezajlott levelezés tárgyához), sőt levele végén még arra is vetemedett, hogy az én "üdvözülésemet" is kívánta. (Üdvözüljön meg a te jó anyád, ha még nem tette!)

Hát mire a bejegyzésem végére érek, biztosra veszem, hogy eme HITELTELEN magazin szerkesztője nemcsak azt bánja majd meg, hogy a retkes szájára vett, és a halálomat kívánta, hanem azt is, hogy valaha tollat, billentyűt ragadott ujjaival!

Komolyan az agyam eldobom, az összes ufós matuzsálem az én hátamon kapaszkodva próbál néhány percre újra a köztudatba kerülni? Tiszta vicc az egész! Még nevetnék is ezen, ha nem volna ez inkább siralmas!



Eme (úriembernek nem nevezném) egyén, levelében azt rótta rám, hogy én egy senki által nem jegyzett Magyar Ufókutatási Klub és Meridián Csoport alapítója vagyok, és érve mindösszesen abban merült ki, hogy úgy fogalmazott: mögöttem nem áll senki, semmilyen szervezet! (Pedig mögöttem vagytok jócskán, csak más értelemben!)
Reflektálnék erre, cseppet sem tisztelt "HITELTELEN FŐVEZÉR" (Vagy csak vezérke, aki szeretne fővezérré válni? Maradjunk a hitelesség fonalán!), veled ellentétben a szó annak az értelmében, amire te utaltál, valóban nem áll mögöttem semmilyen, a Ti elveitek szerinti, magát mindenki felett állónak hívő szervezet, viszont büszke vagyok rá, hogy mellettem áll közel 4500 (4457) ember, akik a Magyar Ufokutatási Klub tagjai. Soha nem állt szándékomban senkit sem magam alá rendelni, minden tagunkat egyenrangú kutatófélnek tekintem! Attól, hogy nekem van egy blogom, ahol időnként leírom véleményemet az ufókutatásról, vagy egy-egy érdekes ufós esetről írok, vagy épp felemelem a fenekem, és kapcsolatlétesítés érdekében dolgozom, nem tekintem alám valónak azokat az érdeklődőket, akiknek erre nincs lehetőségük!

Ez az, ahol te és a hozzád hasonló egyének igazából kimutatjátok a fogatok fehérjét! Ne képzeljétek már magatokat nagyobb kutatóknak - bár szívesen hangoztatjátok ezt a médiában, mi mindent letettetek az asztalra, de ez valójában csak abban merül ki, hogy teljes mértékben lejárattátok a témát, és hülyére vetettek több ezer embert az írásaitokkal és előadásaitokkal -, mint bárki mást, akit érdekelnek a földönkívüli lények, és kutakodnak ez irányban.

Van egy-két tiszteletre méltó ufókutató a "régi" ufósok között is, de őket ritkán engeditek szóhoz jutni, ők meg sajnos olyan butuskák, hogy attól való félelmükben, hogyha lázadni mernek a ti általatok megszabott feltételekkel szemben, vagy ne adj Isten megpróbálnak újításokat javasolni, akkor a maradék publikálási lehetőségeiket is elveszíthetik, ezért inkább csendben meghúzódnak, megalázkodnak a "nagyok" előtt. Ez ma a "nagy ufókutatás"! Mindent tönkrevágtatok! Egy izgalmas hobbiból szánalmas áltudományággá süllyesztettétek az ufótémát! Egyik régi kutatótársatok úgy szokott tevékenységeitekre utalni különböző fórumokon, hogy "ufó-nem-kutatás" zajlik Magyarországon. Osztozom véleményével!

Tisztázzunk néhány fogalmat, amelyet nagyon eltorzítottatok "munkáitok" során!

Ez nem egy tudományág, amelyben versenyezni kellene, ki a nagyobb tudós, szakember, hanem egy hobbitevékenység, egy érdeklődési kör csupán. Tehát egyikőtök sem szakember, egyikőtök sem tudós, csupán hobbibarbárok vagytok! Ennyi! 

Veletek ellentétben viszont számtalan tudós és szakember dolgozik azon, hogy életre bukkanjon az Univerzumban, hogy eljussanak vagy juttassanak eszközöket a világűrbe annak érdekében, hogy valódi tudományos alapokra helyezzék az "ufókutatást", őket úgy hívják, csillagászok és űrkutatók! (Talán az a legnagyobb baj veletek, hogy egyáltalán nincs érzéketek sem a szövegértelmezéshez, sem a fogalmak jelentéseivel nem vagytok tisztában!)

Bár "ufókutatás" ragadt eme hobbi, téma megnevezéséhez, valójában csak emberi kíváncsiság vezet mindannyiunkat a kutatásra! Vannak olyan emberek, akik soha életükben nem tapasztaltak meg semmilyen "nem földi" jelenséget. (A legtöbb matuzsálem "ufókutató" is ilyen! Már csak ez alapján is kijelenthetem, hogy közötök nincs az egészhez! Okoskodtok csak, és fantáziálgattok!)

De most komolyan, 25-30 évet fecsérelni arra, hogy az eget bambulva ufót kiáltsatok a Vénusz vagy valamelyik űreszköz láttán, vagy képzelgéseket beállítani abszolút igazságnak, és mindebből még ráadásul hasznot is húztok, és jól megéltek igénytelen írásaitokból és videóitokból, a legnagyobb pofátlanság, "drága(!) kutatótársaim"!

Mellékesen megjegyezném, hogy amilyen lesújtó véleményt írtál számonkérő leveledben a bloggerekről és facebookos csoportokról, oldalakról, amikről azt állítottad, "HITELTELEN vezérke" (most már maradok ennél a megnevezésnél, szerkesztő úr), hogy nem is követed, tagja sem vagy, és jelentéktelennek minősítetted a több mint 2 milliárd felhasználót magába foglaló közösséget, ez egész egyszerűen nevetséges! Az általad említett u-fos magazin véleményed szerint maximum 3 ezer olvasóhoz juthat el, a ti HITELTELEN magazinotokkal pedig, amelyre oly büszkék vagytok, esetleg 10 ezer embert értek el egy 2 milliárd fős közösséggel szemben, akkor valójában ki a hülye? Aki maximum tízezer embernek ír, vagy aki akár több mint kétmilliárdhoz is eljuthat? Itt határ a csillagos ég! Majom! XXI. század, aki nem képes lépést tartani a fejlődéssel, az inkább mélyen hallgasson! Ezen a hatalmas közösségi oldalon jegyzik az én nevemet is, ha el tudod ezt fogadni, ha nem! Sőt az általam alapított Magyar Ufókutatási Klubbot és Meridián Csoportot is! És egyáltalán nem kellett ehhez egyik ufós szervezet jóváhagyása sem! Felfogod, értelmezni képes vagy szavaimat? (Kétlem, számonkérő leveled alapján bátran kijelenthetem, nincs képességed erre!)

Mellesleg állításod nettó hazugság, hisz köztudott, hogy a HITELTELEN-nek is van Facebook-oldala (mi van, neked nem szóltak erről, vezérke?), amelynek közel 54 ezer ember a követője, amit tíz év alatt értetek el (ha erről sem tudnál): ahhoz képest, hogy 17 éve működtettek magazint, valójában nem is akkora nagy szám ez. Ha te követ dobsz és lenézel olyan nonprofit bloggereket, akik alig 3-5 éve indították el blogjuk Facebook-oldalát, és 1-3 ezer követővel rendelkeznek, és arra hivatkozol, hogy ezen oldalak mindösszesen csak néhány száz emberhez jutnak el, és csupán 10-40 lájkot kapnak egy-egy bejegyzésükre, akkor felhívnám a figyelmedet arra, hogy ezen oldalakat súlyosan megkárosítja HITELTELEN Facebook-oldalatok, amely olyan pofátlan, hogy egy az egyben bemásolja ezen oldalak cikkeit, képeit a szerzők megnevezése nélkül, esetleg az oldal nevével, ami még véletlenül sem egy link.

Ezt nettó lopásnak nevezik! Idióta! A szellemi tulajdon ellopása ez! (Ha még ezt sem tudnád 17 év lapszerkesztőjeként!) 
Ha ebből a lopást elkövetőnek még haszna is származik (a HITELTELEN-t illetően egyes bloggerek cikkeinek ellopása nagyobb haszonhoz juttathatja a magazin kiadóit, mivel a Facebook-oldal olvasói közül kerülhetnek ki újabb magazinvásárlók, akik a lopott cikkek miatt kedvelik meg az oldalatokat, majd költenek a magazinra!), akár tíz év börtönt is kiróhat az eljáró bíróság! Haszonszerzés céljából elkövetett szellemi tulajdon lopása már nemcsak szabálysértésnek minősül, hanem bűncselekménynek, amellyel szemben szigorúbb büntetés, akár szabadságvesztéssel járó börtönbüntetés is kiszabható!


Illusztráció: Prusinszki István


És akkor kicsit belemennék még ebbe a lopásba: HITELTELEN vezérke állítása szerint sosem hallott rólam, ez is nettó hazugság, hisz az általam közreadott cikkemet simán ellopta tőlem, és a nevem nélkül közreadta az oldalán, természetesen a cikkemre vezető link sem volt megtalálható az oldalon.(Rászoktatok már nagyon erre a stílusra, kedveskéim! Előre szólok, hogy többek között minderről még friss képernyőmentésem is van. Közel 8 hónapja ebben a lopott állapotban megtalálható a Facebook-oldalatokon a cikkem.)

De ez csak egy bűn a sok közül, amit 30 év nagy ufókutatása közben elkövettetek, amelyre oly büszkék vagytok, matuzsálem ufókutatók. Mi van, ha kicsit tovább is mennék én?
Vajon hány év börtön jár annak, aki szándékosan félrevezeti olvasók ezreit, miközben busás hasznot is húz ebből? Vajon hány külföldi oldal cikkei találhatóak meg ezen HITELTELEN, U-fos magazinok hasábjain, amelyek utánközlésére "elfelejtettek" engedélyt kérni a szellemi tulajdonostól? Vajon ez mennyi hasznot hozott ezen "nagy" kutatóknak? Vajon érvényt nyerhet-e az igazság, ha ezen nagy kutatókat valaki perbe fogja ezek miatt? (Amennyiben akad olvasóim között olyan jogász, aki szeretne hírnevet szerezni Magyarország első olyan peres ügyében, ahol ufós perel ufóst haszonszerzés céljából elkövetett szándékos megtévesztésért és lopásért, akkor az emailcímemre várom jelentkezését!)

Szóval kár volt belém állnod, kicsi vezérke (hisz bejegyzésem olvasása közben valószínűleg rég összetöpörödtél már!), hisz én pontosan tisztában vagyok a fogalmak jelentésével, és még szövegértelmezésből is jeleskedem! Ja, és még soha egyetlenegy "nagy, matuzsálem ufókutatónak" sem hagytam, hogy meggátoljon abban, hogy lerántsam a leplet a sumákolásáról! Nekem nincs veszítenivalóm, hisz nem véletlen nem álltam be semmilyen szervezetbe (bár többe is kaptam meghívást!), engem a büdös életbe nem fog cenzúrázni soha senki sem, ezt anno Apucinak is elmondtam! Ő mára felfogta ezt! Senki nem áll majd ki a hátam mögül. De, mint említettem, több ezren állnak mellettem, akik hasonlóan vélekednek!

És, hogy megemlékezzek ennek az egésznek a kiindulópontjáról, meg kell említenem szarkeverő Lászlót is, de csak néhány sorban. Azért dobtalak ki anno a Magyar Ufókutatási Klubból és a Meridián Csoportból is, mert minősíthetetlen írásaid, videóid nem illeszkednek bele az általunk képviselt "ufókutatásba". Nagy mértékben lehúztad a színvonalat! Szívjuk már egymás vérét jó néhány éve ezért, de meg kell mondjam, véred íze egyre keserűbb és hányingert keltő számomra, ezért nem foglalkozom veled, gondolom, az enyém finom édes lehet, hisz folyton-folyvást csapolsz engem. Vedd már észre, nem vagy ellenfél, soha nem akartam "ezek" közé tartozni, ezt te is nagyon jól tudod, nincs okod támadni engem. Te már rég elvesztél! Azok a magazinok és kiadók, amelyek meg kiadják a "műveidet", szintén rá fognak jönni (ez csak bizarr, beteljesületlen álomkép tőlem!), hogy csak a bajt hozod a fejükre állandó szarkavarásoddal!

Most pedig felhívnám a figyelmeteket arra is, hogy amit ti 30 éves jubileumnak gondoltok a magyar ufókutatás területén, azt a másik nagyobb szervezet 24 évként jegyzi. Talán emlékeztek még arra, hogyan váltatok szét a kilencvenes években, hogyan fordultatok egymással szembe, kígyót-békát kiabálva egymásra, mindezt csak azért, hogy nagyobb kanállal meríthessetek ama húsosfazékból, amely árán feláldoztátok az ufótéma tisztaságát hazánkban! 

Szégyen-gyalázat, amit műveltek több évtizede!

És jó, ha megjegyzitek a következő évszámot is, és a fejetekbe vésitek a névvel együtt: Meridián Csoport - Magyar Ufókutatási Klub, amely most már kicsivel több mint 3 éve, 2015-ben alakult, és lefektette az új irányvonalat, amelynek fő szándéka az, hogy megtisztítsa a bulvárlapjaitok által közzétett hazugságokat a valóságtól, elválasztani az ocsút a búzától! A magyar emberek többsége nem hülye gyerek, borzasztóan meguntak benneteket, és maximum csak nevetnek rajtatok! Hiába hangoztatjátok ma már ti is (véletlen (?) egybeesés az én klubom által kijelölt irányvonallal) hogy ez lett az új célotok, ezt soha nem fogjátok megtenni, hiszen akkor önmagatokat kellene leleplezzétek, a saját hazugságaitokat kellene feltárnotok, de erre soha nem fog sor kerülni. Általatok ugyan nem!

Végezetül üzenem az olvasóknak, tagjainknak, hogy nincs ok az aggodalomra, bármennyire is igyekeznek egyesek, hogy elvegyék a kedvünket attól, hogy továbbra is haladjunk előre az úton, egymást támogatva, egyenrangú félként kezelve, soha nem adjuk fel, és soha nem engedünk a nyomásnak, amit ránk mérnek ezen az úton haladva, a cseppet sem tiszteletre méltó "ufókutató társaink"!

Aki egyetért a fentebb elhangzottakkal, várjuk szeretettel klubunkba, csatlakozni lehet az alábbi linken: Magyar Ufókutatási Klub 

Illetve ajánlom figyelmetekbe Számvetés című írásomat, amelyből közelebbről is megismerhettek engem, hogy milyen indittattásal kerültem az "ufósok közé.

Perlaki Zsuzsanna Éva

BETILTOTT TÉNYFELTÁRÁS!
Izsáky László, az erdélyi aranylemezek és az ufólehívójel kapcsolatáról készült könyvem megrendelhető a meridiancsoport@gmail.com emailcímre küldött üzenetben, könyvesboltokban nem kapható!




Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a blogomra a követők közé!

Ui.: Ha valamelyik "régi" ufókutató arra vetemedne, hogy számonkérő emailt írjon címemre, azzal a tudattal tegye, hogy minden sorát a nyilvánosság elé fogom tárni, ha tetszik ez neki, ha nem! Bármikor állok elébe egy pernek! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése