2015. február 10.

Az első harmadik típusú találkozás


Az ufókról szóló hírek napjainkban egyre inkább elszaporodtak. Számtalan észlelést jelentenek, rengeteg kép és videó is készült már. 
A XX. században a leginkább elterjedt történet az 1947-es Roswell-i incidens volt, talán nincs is olyan ember aki ne hallott volna róla.
Azóta szép számmal érkeztek különböző észlelések világszerte. Nem kellett sokáig várni, míg az első harmadik típusú ( CE-3) találkozásra is sor kerüljön. Azóta számos formában érkeztek már beszámolók. A feljegyzések szerint az első CE-3-t, amit szélesebb körben felkapott a média, 1952-ben Németországban Oscar Linke és lánya jelentette. Az esetet több hivatalos szerv is kivizsgálta, és úgy ítélték meg, hogy Gleimershausen egykori polgármestere szavahihető ember és az igazat állítja.

CE-3 találkozás a kis szürkeruhásokkal


Oscar Linke Kelet-Németországból menekült át Nyugat-Németországba feleségével és 6 gyermekével, az eset után egy évvel 1951-ben. 

1950. június 17. a 48 éves Oscar Linke és 11 éves lánya Gabriell, szokásos motoros kirándulása közben defektet kapott. Ezért gyalogosan vágtak neki a hazafele vezető útnak, Hasselbach felé. 
Az erdőben haladva Gabriell vette észre, hogy valamilyen fehéres tárgy csillog a fák között. A motorbiciklit egy bokor tövébe rejtették, majd közelebb mentek megnézni mi is lehet ott.
25-30 méterre közelítették meg a rendkívül különös tárgyat. 40-50 méteres átmérőjű korong volt. Oscar úgy jellemezte olyan volt, mint egy nagy nyél nélküli serpenyő, ami foszforeszkál. Közepéből a korong felső részén egy kb 10 méter magas szögletes építmény emelkedett ki, mint egy kürtőkalap kürtője. Ez egy kicsit sötétebb volt a tárgy többi részétől, ami jól csiszolt alumíniumhoz hasonlóan ezüstös színben csillogott. 
Linke és lánya meghúzódtak egy kis domb mögött, onnan figyeltek.
Két alacsony kis emberkékre hasonlító lényt láttak, amik kb. 1 méteresek lehettek. Öltözetük egybeszabottnak látszódott és azok színei is ezüstösen csillogtak. Egyikük egy kis dobozszerűt viselt a mellkasán, ami kb. akkora volt, mint 3 egymásra rakott cigarettás doboz. A doboz előrészén szüntelenül villogó, ragyogóan kékes fény világított. Nem jöttek rá mi célt szolgált, látszólag nem volt szükségük rá. 
A két teremtmény egymás mögött lépkedett a jármű felé. Amikor három vagy négy méterre lehettek, a hátulsó apróság kinyújtotta a kezét és megérintette az elülső üvegszerű, fényes sisakját. Mindketten megálltak s az egyikük lassan megfordult. A kislány ekkor megrémült és halkan felsikított, mire a két lény igyekezett minél előbb bejutni a járműbe a felső, szögletes rész egy csapóajtaján. 
A szemtanúk csak ekkor figyeltek fel rá, hogy a korongon körös körül két sor csapóajtó vagy ablak látszódott. Akkorák voltak, mint egy hajó csapóajtaja. 
A következő pillanatokban a szögletes felsőrész a szemük láttára lassan besüllyedt a korong kupolájába, közben pedig a jármű lassan emelkedni kezdett a földről. 
Mindkettőjük megfigyelése szerint, a jármű aljából hasonló szögletes szerkezet jött elő, úgy látszott az emelte fel a földről. Azután a jármű lassan a levegőbe emelkedett. Mintegy harminc méter magasan egy pillanatig lebegni látszott, majd nekilendült és hamarosan eltűnt a szemük elől. 

Oscar Linke nyilatkozatában, a lánya még a következő írásos megjegyzést tette: "Annyira megvoltam rémülve, hogy azt se tudtam mit tegyek. Nagyon remélem, hogy ilyesminek soha többet nem leszek a szemtanúja."
Oscar Linke és lánya Gabriell

Ezekben az időkben, 5 évvel később járunk a Roswell-i eset után, még nem sokat lehetett hallani csészealjakról. Ugyan volt már szó lezuhant űrhajóról és holttestekről, meg egy két  telepatikus kapcsolatról emberek és földönkívüliek között, de ezeket általában elutasította a közvélemény és a hivatalos szervek is.

Linke a bíróságon tett tanúvallomásában azt mondta: "Én még soha életemben nem hallottam a csészealjakról" és még azt is hozzáfűzte: "Először arra gondoltam egy új orosz hadigépezet, nagyon megvoltam ijedve". 

Mások is megerősítették Linke állításait. A környéken élő emberek, mint Georg Derbost (pásztor) egy mérfölddel arrébb a járműtől dolgozott, mikor meglátta az égen az alászálló járművet. Arra gondolt üstököst lát. 
Egy fűrészüzemi dolgozó (nincs megnevezve) is megerősítette, hogy látott egy "alacsonyan szálló üstököst". 

Linke később visszatért az erdőbe, arra a helyre, ahol az űrhajót látta. Megakart győződni róla, hogy nem csak álmodott. A leszállóhely helyén jól kivehetően látszódott a csészealj nyoma, egy kör alakú bemélyedés.
A hideg légáram, amit a tárgy okozott, a szomszédos területeken szétszedte, meghajlította a gabonát.


Dokumentációk


Az esetet a Blue Book Projekt berkein belül is vizsgálták. Egy ideig hozzálehetett férni az iratokhoz, de mára eltűnt minden írásos feljegyzés.

CENAP
A CIA is érdeklődést mutatott az eset iránt, alább olvasható az erről készült dokumentáció.

1952-ben számos újság is foglalkozott az esettel világszerte.
Franciaország, Párizs, Le Figaro magazin cikke, Linke 1952. 07.07-i bejelentése alapján az eseményekről.Egyéb vélemények az esetről


1980. MUFON UFO Journal-től, Ted Bloecher úgy értékelte, hogy a tanú hiteles, ellentmondásoktól mentes, és részletes beszámolót nyújtott a történtekről. Az információk amiket átadott, megfelelt a valóságos tapasztalatoknak. Az ügyben további fejlemények nem történtek, ezért felkerült a megmagyarázhatatlan ufóészlelések listájára. Ted Bloecher


Dr. J. Allan Hynek csillagász, egyetemi tanár és ufológus, mint tudományos tanácsadó részt vett többek között a US Air Force mellett másik három egymást követő projektben a Projekt Sign-ben, Projekt Grudge-ben és a Projekt Blue Book-ban is, hitelesnek ítélte az esetet.Dr. J. Allan Hynek


A Telenews dokumentum filmsorozatban azt akarták bebizonyítani, hogy egy szovjet, irányított rakétát láthattak. Néhány újság is azt boncolgatta, hogy biztos nem csészealjat láttak, hanem valamilyen titkos szovjet találmány lehetett. Úgy gondolták a hely, ahol a tárgyat észrevették szovjet megfigyelés alá tartozott. A legénység ruházatát is a szovjet északi vidékein viseltekhez hasonlították. 

Oskar Linke videója megtekinthető a : https://www.youtube.com/watch?v=R6awFVd7PN4


Gondolatok


Érdekes módon ez az eset napjainkra szinte teljesen feledésbe merült. Kevés helyen olvasható róla. Sok esetben a médiák hibásan is adják közre a történteket. Abban a kevés magyar cikkben is ami fellelhető, általában rosszul adják meg az eset időpontját. Oskar bejelentésének idejével jelölik, ami 1952-ben került nyilvánosságra, viszont maga az észlelés 1950-ben történt.

Nagyon kevés információ áll rendelkezésre és az csak nehezíti a kutatást, hogy a médiák téves időpontot adnak meg.

Érdekessége az esetnek, hogy a Blue Book Projekt aktái közül is eltűnt, pedig az egyik legkorábban dokumentált esetei közé tartozott. Természetesen a megmagyarázhatatlan esetek címkéje alatt.

Nincs okunk azt feltételezni, hogy Oscar Linke, aki 1950 -ben egy kelet-német város, Gleimershausen polgármestere volt, hogy szava hihetetlen ember lett volna. Sőt ez esetben elmondhatjuk, hogy azon ritka bejelentések egyike, amikor egy megbecsült, komoly háttérrel rendelkező hivatalos személy tett vallomást egy ufóészlelésről.

Linke a történtek után attól tartva, hogy az oroszok fülébe jut, amit látott jobbnak látta, ha családjával együtt biztonságosabb részre menekül.
A nyugat-németországi brit és amerikai hatóságoknak eskü alatt tett nyilatkozatában számolt be az esetről. A hatóságok mind szavahihető embernek ítélték.

Állítását haláláig fenntartotta és soha meg nem változtatta azt.

Azon állítások miszerint egy titkos szovjet rakéta lett volna a legszembetűnőbb, hogy a mai napig sincs ehhez hasonló szerkezetük. Soha sehol sem használtak ehhez hasonlót.

A mai harmadik típusú találkozások során is számos esetben lelhető fel a Linke által leírt földönkívüli lényekhez hasonlóak.

Mindenesetre ez az eset volt a legelső, ami a köztudatba került, ahol nemcsak ufóészlelés történt, hanem mód nyílt arra is, hogy a szemtanúk pontos leírást tudtak adni az ufonautákról is.

Lilith AzElső

BETILTOTT TÉNYFELTÁRÁS!
Izsáky László, az erdélyi aranylemezek és az ufólehívójel kapcsolatáról készült könyvem megrendelhető a meridiancsoport@gmail.com emailcímre küldött üzenetben, könyvesboltokban nem kapható!Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a blogomra a követők közé!

A Gondolatok az égbolt alól blog összes bejegyzése szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon szereplő bejegyzések saját szerzemények, ezek másolása vagy kereskedelemi forgalomba hozása, az engedélyem nélkül TILOS!


Forrás:
http://ufobriefcase.net/
http://www.ufoevidence.org
http://projectavalon.net/
http://www.nicap.org/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.