2015. február 10.

Az első harmadik típusú találkozás


A 20. században a leginkább elterjedt ufós történet az 1947-es roswelli incidens volt, talán nincs is olyan ember, aki ne hallott már volna erről.

Azóta szép számmal érkeztek különböző észlelések világszerte. Nem kellett sokáig várni, hogy az első harmadik típusú (CE-3) találkozásra is sor kerüljön. A feljegyzések szerint az első ilyen találkozást, amelyet szélesebb körben felkapott a média, 1952-ben, Németországban Oscar Linke és lánya jelentette. Az esetet több hivatalos szerv is kivizsgálta, és úgy ítélték meg, hogy Oscar Linke, aki Gleimerschausen egykori polgármestere volt, szavahihető ember, és az igazat állítja.

CE-3 találkozás a kis szürkeruhásokkal

Oscar Linke Kelet-Németországból menekült át Nyugat-Németországba feleségével és hat gyermekével, az eset után egy évvel, 1951-ben.
1950. június 17-én a 48 éves Oscar Linke és 11 éves lánya, Gabriell szokásos motoros kirándulása közben defektet kapott. Ezért gyalogosan vágtak neki a hazafele vezető útnak, Hasselbach felé.
Az erdőben haladva Gabriell vette észre, hogy valamilyen fehéres tárgy csillog a fák között. A motorbicikliket egy bokor tövébe rejtették, majd közelebb mentek megnézni, hogy mi lehet ott.

25-30 méterre közelítették meg a rendkívül különös tárgyat, ami 40-50 méteres átmérőjű korong volt. Oscar úgy jellemezte, olyan volt, mint egy nagy, nyél nélküli serpenyő, ami foszforeszkál. Közepéből a korong felső részén egy kb. 10 méter magas, szögletes építmény emelkedett ki, mint egy kalap kürtője. Ez egy kicsit sötétebb volt a tárgy többi részénél, ami jól csiszolt alumíniumhoz hasonló, ezüstös színben csillogott.






Linke és lánya meghúzódott egy kis domb mögött, onnan figyeltek.
Két alacsony, kb. egy méter magas, emberre hasonlító lényt láttak. Öltözetük egybeszabottnak látszódott, és azok színei is ezüstösen csillogtak. Egyikük egy kis dobozszerű tárgyat viselt a mellkasán, ami kb. akkora volt, mint három egymásra rakott cigarettás doboz. A doboz előrészén szüntelenül villogó, ragyogóan kékes fény világított. Linke-ék nem jöttek rá, hogy ez mi célt szolgálhatott, látszólag nem volt szükségük rá, nem használták ezt akkor a lények.
A két teremtmény egymás mögött lépkedett a jármű felé. Amikor három vagy négy méterre lehettek, a hátulsó apróság kinyújtotta a kezét, és megérintette az elülső üvegszerű, fényes sisakját. Mindketten megálltak, s az egyikük lassan megfordult. A kislány ekkor megrémült és halkan felsikított, mire a két lény igyekezett minél előbb bejutni a járműbe, a felső, szögletes rész egy csapóajtaján.
A szemtanúk csak ekkor figyeltek fel rá, hogy a korongon körös-körül két sor csapóajtó vagy ablak látszódott. Akkorák voltak, mint egy hajó csapóajtaja.
A következő pillanatokban a szögletes felső rész a szemük láttára lassan besüllyedt a korong kupolájába, közben pedig a jármű lassan emelkedni kezdett a földről.
Mindkettőjük megfigyelése szerint a jármű aljából hasonló, szögletes szerkezet jött elő, úgy látszott, az emelte fel a földről a szerkezetet, ami ezután lassan a levegőbe emelkedett. Mintegy harminc méter magasan egy pillanatig lebegni látszott, majd nekilendült, és hamarosan eltűnt a szemük elől.




Oscar Linke nyilatkozatában a lánya még a következő írásos megjegyzést tette: „Annyira meg voltam rémülve, hogy azt se tudtam, mit tegyek. Nagyon remélem, hogy ilyesminek soha többet nem leszek a szemtanúja.”

Oscar Linke és lánya Gabriell
Ezekben az időkben – öt évvel a roswelli eset után járunk – még nem sokat lehetett hallani csészealjakról. Ugyan volt már szó a médiában lezuhant űrhajóról és holttestekről, meg egy-két telepatikus kapcsolatról emberek és földönkívüliek között, de ezeket általában elutasította a közvélemény és a hivatalos szervek is.
Linke a bíróságon tett tanúvallomásában azt mondta: „Én még soha életemben nem hallottam a csészealjakról”, és még azt is hozzáfűzte: „Először arra gondoltam, egy új orosz hadigépezetet láttunk, nagyon meg voltam ijedve”.
Mások is megerősítették Linke állításait. Georg Derbost pásztor egy mérfölddel távolabb éppen dolgozott, amikor meglátta az égen az alászálló járművet. Arra gondolt, üstököst lát.
Egy fűrészüzemi dolgozó is megerősítette, hogy látott egy „alacsonyan szálló üstököst”.
Linke később visszatért az erdőbe, arra a helyre, ahol az űrhajót látta. Meg akart győződni arról, hogy nem csak álmodott. A leszállóhelyen jól kivehetően látszódott a csészealj nyoma, egy kör alakú bemélyedés.
A hideg légáram, amit a tárgy okozott, a szomszédos területeken szétszedte, meghajlította a gabonát.

Dokumentációk


Az esetet a Blue Book Projekt berkein belül is vizsgálták. Egy ideig hozzá lehetett férni az iratokhoz, de mára eltűnt minden írásos feljegyzés.

CENAP



A CIA is érdeklődést mutatott az eset iránt, alább olvasható az erről készült dokumentáció.


1952-ben számos újság is foglalkozott az esettel világszerte.

Franciaország, Párizs, Le Figaro magazin cikke, Linke 1952. 07.07-i bejelentése alapján az eseményekről.



Egyéb vélemények az esetről

1980-ban a MUFON UFO Journaltől Ted Bloecher úgy értékelte az esetet, hogy a tanú hiteles, ellentmondásoktól mentes, és részletes beszámolót nyújtott a történtekről. Az információk, amiket átadott, megfeleltek a valóságos tapasztalatoknak. Az ügyben további fejlemények nem történtek, ezért felkerült a megmagyarázhatatlan ufóészlelések listájára.
Ted Bloecher
Dr. J. Allan Hynek csillagász, egyetemi tanár és ufológus mint tudományos tanácsadó részt vett többek között a US Air Force mellett másik három egymást követő projektben, a Projekt Signban, a Projekt Grudge-ban és a Projekt Blue Bookban. Ő is hitelesnek ítélte az esetet.


Dr. J. Allan Hynek
A Telenews dokumentumfilm-sorozatban azt akarták bebizonyítani, hogy egy szovjet, irányított rakétát láthattak Linke-ék. Néhány újság is azt boncolgatta, hogy biztosan nem csészealjat láttak, hanem valamilyen titkos szovjet találmány lehetett a szerkezet. Úgy gondolták, a hely, ahol a tárgyat észrevették, szovjet megfigyelés alá tartozott. A legénység ruházatát is a Szovjetunió északi vidékein viseltekhez hasonlították. 

Oskar Linke videója megtekinthető a : https://www.youtube.com/watch?v=R6awFVd7PN4


Gondolatok

Érdekes módon ez az eset napjainkra szinte teljesen feledésbe merült. Kevés helyen olvashatunk róla. Sok esetben a médiában hibásan is adják közre a történteket. Abban a kevés magyar cikkben, ami fellelhető, általában rosszul adják meg az eset időpontját. Oskar bejelentésének idejével jelölik, ami 1952-ben került nyilvánosságra, viszont maga az észlelés 1950-ben történt.
Nagyon kevés információ áll rendelkezésre, és csak nehezíti a kutatást, hogy a média téves időpontot ad meg a legtöbb esetben.
Érdekessége az esetnek, hogy a Blue Book Projekt aktái közül is eltűnt, pedig a legkorábban dokumentált esetek közé tartozott, természetesen a megmagyarázhatatlan esetek címkéje alatt.
Nincs okunk azt feltételezni, hogy Oscar Linke, aki 1950-ben egy keletnémet város, Gleimershausen polgármestere volt, hogy szavahihetetlen ember lett volna. Sőt ez esetben elmondhatjuk, hogy azon ritka bejelentések egyike, amikor egy megbecsült, komoly háttérrel rendelkező hivatalos személy tett vallomást egy ufóészlelésről.
Linke a történtek után attól tartva, hogy az oroszok fülébe jut, amit látott, jobbnak látta, ha családjával együtt biztonságosabb részre menekül.
A nyugat-németországi brit és amerikai hatóságok előtt, eskü alatt tett nyilatkozatban számolt be az esetről. A hatóságok mind szavahihető embernek ítélték meg.
Állítását haláláig fenntartotta, és soha meg nem változtatta azt.
Azon állítások közül, melyek szerint egy titkos szovjet rakéta lett volna a szerkezet, az a legszembetűnőbb, hogy a mai napig sincs ehhez hasonló repülő szerkezetük az oroszoknak. Soha sehol sem használtak ehhez hasonlót.
Számos mai harmadik típusú találkozásról szóló beszámolóban is találhatunk hasonlóságokat a Linke által leírt földönkívüli lénnyel.

Mindenesetre ez az eset volt a legelső, ami a köztudatba került, ahol nemcsak ufóészlelés történt, hanem a szemtanúk pontos leírást tudtak adni az ufonautákról is.

Lilith AzElső

BETILTOTT TÉNYFELTÁRÁS!
Izsáky László, az erdélyi aranylemezek és az ufólehívójel kapcsolatáról készült könyvem megrendelhető a meridiancsoport@gmail.com emailcímre küldött üzenetben, könyvesboltokban nem kapható!





Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a blogomra a követők közé!

A Gondolatok az égbolt alól blog összes bejegyzése szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon szereplő bejegyzések saját szerzemények, ezek másolása vagy kereskedelemi forgalomba hozása, az engedélyem nélkül TILOS!


Forrás:
http://ufobriefcase.net/
http://www.ufoevidence.org
http://projectavalon.net/
http://www.nicap.org/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése