2015. július 3.

Húszéves az egri Univerzum Klub

2015. június 27-én nagyszabású rendezvény keretein belül ünnepelte az Univerzum Klub az alapításának 20. évfordulóját.

Számtalan remek ember tartott előadást az exopolitikai kongresszuson. 



Többek között ott volt a Nagykanizsáról érkezett Tóth László kutató, akit a tudós körök csak "Münchhausen báróként" emlegetnek, aminek ő csak örül, hiszen rengeteg tértechnológiai gondolatokat ébresztő olvasmányra bukkant a műveiben. Előadására elhozta a legújabb makettjét is, aminek megépítésével szerinte meghódíthatóvá válhat az egész univerzum.






Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője roswelli utazásáról, kutatásairól mesélt, számtalan képet mutatott meg, saját élményeivel fűszerezve.



Dr. Mandics György előadása mögött érzékelhető volt az a rengeteg munka, amivel a több mint száz évvel ezelőtti tunguszkai eset rejtélyeit kutatta. Több száz feltételezés és találgatás, több évnyi könyvtári kutatási munka után sem kerülhettünk közelebb a rejtélyhez, csak újabb és újabb kérdések fogalmazódhattak meg bennünk. De legalább sikerült néhány teljesen elképesztő magyarázatot a helyére tennünk. Azt már tudhatjuk, hogy mi nem volt, de hogy mi történt valójában, talán örök titok marad.



Knoll Gyula repülőezredes szokás szerint magával ragadta a nézőközönséget. Bámulatos életútja és találkozásai idegen repülő járművekkel teljesen magával ragadta a hallgatóságot. Knoll Gyula 85 évét meghazudtoló lelkesedéssel foglalkozik a földönkívüli élet kutatásával, és szeretettel fordul a témával foglalkozó érdeklődők felé.



Kisfaludy György felhívta a figyelmet a túlgondoskodás veszélyeire, amit egyúttal magyarázatnak is tekint a távoli civilizációk látszólagos "mozdulatlanságára" is. Véleménye szerint nekünk, embereknek emberi léptékkel kell legyőznünk az emberiség problémáit, a földönkivüli lények csak terelgethetnek, utat mutathatnak, de helyettünk nem tehetik meg a megfelelő lépéseket.



Nemere István bepillantást adott fantáziadús elméjébe, ahol bizony nincsenek korlátok. Fantáziáját elengedve gazdag világot tárt szemünk elé, és igazán gondolatébresztő elméletek ülhettek meg a fejünkben. Univerzumunk sokkal tágabb és sokkal sokszínűbb, mint azt valaha is el mertük képzelni. 



Az előadássorozat többi résztvevője Oláh András debreceni kutató, Sós Tibor szegedi ufókutató, Kalmár János, az Ufószövetség elnöke és Csefkó Pál feltaláló is lebilincselő és gondolatébresztő előadásokat tartottak. 







A jelenlévő érdeklődök rengeteg élménnyel gazdagodhattak, és számtalan újszerű megvilágításban láthatták az emberiség múltját, jelenét és jövőjét is. Mindenképpen hasznos és szórakoztató élményekben volt részünk.

Említést érdemel mindenképpen az egri Univerzum Klub tagjainak szeretete és vendégfogadása, amivel az ide érkezőket fogadták. Igazi magyar vendégszeretettel vettek bennünket körbe, ezáltal az egész rendezvény alatt családias hangulat uralkodott.

A rendezvény állófogadással zárult, ahol Pusztay Sándor és Kalmár János az Ufószövetség részéről átnyújtotta Medgyesi Ivánnak, az Univerzum Klub elnökének a nemzetközi és hazai exopolitikai kutatásban, az ufók és parajelenségek feltárásában, azok objektív megismertetésében, népszerűsítésében az elmúlt 20 évben kifejtett kiemelkedő tevékenységéért a Nívódijat. Medgyesi Iván meghatódottan vette át az egész klub nevében.



Persze a pohárköszöntök és az ünnepi torták felszeletelése sem maradt el.




Az éjszaka folytatódott tovább, és a Dobó téren még családiasabb élményekkel gazdagodhattunk. Tóth László bevezette a hölgyeket a salsa rejtelmeibe, Kalmár János és Csefkó Pál pedig számtalan közös kalandját osztotta meg velünk. 

Mindenképpen pozitív és élményekben gazdag hétvégével gazdagodhattak a jelenlévők. Elmondhatom, hogy ez mindenképpen egy olyan program volt, amiből semmiképpen sem jó kimaradni. Már alig várom a 25. szülinapot!


Köszönet az egrieknek, hogy ilyen remek élményekkel gazdagodhattunk!


Fotó: Prusinszki István


Lilith AzElső

A Gondolatok az égbolt alól blog összes bejegyzése szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon szereplő összes bejegyzés saját szerzemények, ezek másolása kereskedelmi forgalomba hozása az engedélyem nélkül TILOS!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése