2015. június 2.

Gondolatok


Gyönyörű az égbolt ma éjjel! 

smile hangulatjel 
Csodálatos érzés volt ma ismét látni, ahogy a Hold tündöklően fel kel az égen, majd hamarosan uralkodni kezd felette, mindeközben a göncölszekér rúdjának az utolsó csillaga, a fejem felett ragyogott. 
smile hangulatjelTőlem északra hatalmas fényerővel, a Mars szórta fényét, nyugatra, nem messze tőle, a Jupiter bolygó fényeskedett. Körülöttük pedig megannyi ismerős, kedves csillag.Miközben így gyönyörködtem eszembe jutott a "mindenki Bercije", Farkas Bertalan, aki magyar honból, elsőként hagyta el a földet és vált önszántából földönkívülivé. grin hangulatjel 
Fantasztikus érzés lehetett számára, amikor először látta meg a Földet- az ő nagyságában-, s az is, hogy közelebb került, a számunkra oly elérhetetlen és távoli csillagokhoz.
Hát baromira irigykedem.grin hangulatjel smile hangulatjel 
Szívemmel és lelki szemeimmel már jártam én is ott, de azért szívesen kipróbálnám úgy is, ahogy Berci tette, hús-vér emberként.
Harmincöt éve történt, hogy elhagyta az Űrhajós a földet, de ami még ennél is fontosabb, vissza is tudott térni ide, és ezáltal mesélhet nekünk erről a fergeteges élményéről. 

Farkas Bertalannak a mai napig könny gyűlik a szemébe és elérzékenyül, amikor a nyolc napjára emlékezik vissza, amit a csillagok között töltött, és arról mesél. Épp olyan szeretettel teszi ezt ma is, mint amikor az űrből mesélt a magyar gyerekeknek.
Nagyon megörültem neki, hogy bár ő nem tapasztalt semmilyen földönkívüli jelenséget az űrben, mégis hisz abban, hogy lehetnek rajtunk kívül még mások is az univerzumban.
Nagyon boldog vagyok, mert személyesen találkozhattam Bercivel, és még egy közös fényképet is készíthettem vele.
Farkas Bertalan harmincöt évvel ezelőtt belevéste magát a történelembe, és a szívünkbe.S általa mi is közelebb kerülhettünk kicsit a csillagokhoz. Köszönet érte!
Szemeket az égre! Ki tudja mit tartogat ma éjjel még a csillagfényes éjszaka, ami olykor-olykor azért megmutatja varázslatos titkait! 

Lilith AzElső

A Gondolatok az égbolt alól blog összes bejegyzése szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon szereplő összes bejegyzés saját szerzemények, ezek másolása vagy kereskedelmi forgalomba hozása az engedélyem nélkül TILOS!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.