2018. március 18.

Földönkívüli múmiák vagy hatalmas régészeti bűncselekmény?

Peru maga az élő történelem

Bombaként robbant a hír 2017 júniusában, hogy földönkívüli múmiák maradványaira bukkantak Peruban, a híres sivatagi Nazca-vonalak vonzáskörzetében.
Nem csak a tudományos világ, valamennyi ufókutató felkapta a fejét a bejelentésre.
Azóta számtalan cikk jelent meg a témában, és természetesen mindenkinek van véleménye a múmiák eredetére vonatkozóan.
Nemrég egy Facebook-csoportba is bekerült egy erről szóló cikk, amely alatt heves érzelmeket váltott ki azon kérdésem, hogy esetleg van-e több független szakértői vélemény a múmiákkal kapcsolatban, mielőtt messzemenő következtetéseket vonnánk le egy kétes oldalon megjelenő cikk alapján.
Sokszor megfogadtam már, hogy inkább kötögetésre használom ujjaimat, mintsem, hogy bármilyen témában véleményt nyilvánítsak a Facebook-társadalom illúzióktól csepegő világában, ám most sem tudtam megállni, hogy a kétséges, gyenge lábakon álló sztorival kapcsolatban kifejtsem aggodalmaimat, mielőtt emberek százai gondolkodás nélkül benyalják azt.
Meg is lett az eredménye, többen a tagok közül azonnal újabb és újabb videókkal és cikkekkel (észre sem véve, hogy az oldalak csak a Ctrl+C, Ctrl+V billentyűket használták a cikk megírásához, és a YouTube-feltöltők is csupán a vágóeszközt használták) próbáltak azonnal jobb belátásra bírni, csak ne tegyek fel kínos kérdéseket. Hm...
Persze a végén eljutottunk odáig, hogy az egyik hölgy elkezdett degradálni: én minek akarok független szakértői véleményt, csak azért, hogy ők döntsék el helyettem, hogy igaz vagy hamis-e a múmia?
Na itt már kezdtem eret vágni magamon... De ő tudta fokozni oktatásomat, és hozzáfűzte: „...és UFO-knak hívják eme csodás fajt”, s a végén még szúrt egy lesajnálást is felém: „így marad a bölcs mosoly”.
Egy másik úr pedig odavetette a közhellyé minősült bölcs mondást: „Akik a lelkük mélyén még mindig darwinista-materialisták, azok örömmel kapnak valami fapados 'leleplezésen', és megnyugvással térnek vissza békés adófizető világképükhöz.”
Na azt hiszem, ez volt az a pont, amikor eldöntöttem, hogy ebből egy cikk lesz.
Minden nap úgy kelek fel, hogy TUDOM, a földönkívüliek nemcsak léteznek(tek), hanem itt is járnak(tak) közöttünk, és semmire se vágyom jobban, minthogy ezt be is tudjam bizonyítani az egész emberiségnek. Ám egyre nehezebb dolgom van (persze nemcsak nekem, hanem mindazoknak, akik ezen fáradoznak), hogy ezt megtegyük (többek között a rengeteg hoax miatt!).
Hisz míg bíróságokon, ítélőtáblák előtt a legtöbb államban kettő szemtanú egyöntetű vallomása elegendő ahhoz, hogy az állításuk hitelt érdemeljen, addig az ufóeseteket jelentő embereknek, csoportoknak ez csupán arra elegendő, hogy elítéltessenek érte.
Amíg azok az emberek, akik egyáltalán nem érintettek, soha semmilyen „típusú” élményt át nem éltek, csak hitük és fantáziájuk van a lelkesedésük mellett, és ráadásul még baromi „hangosak” is, addig csak ártanak a témának, és akaratlanul is lejáratják az azzal foglalkozó kutatókat. Ideje lenne önmérsékletet mutatnia minden lelkes intelligensidegenlény-hívőnek, és befejezni ezt a lejáratást, s elővenni a józan paraszti eszüket, amivel gondolkodhatnak! Nem kell letámadni a kérdéseket feltevőket, nem kell elkönyvelni ellenségnek senkit sem, aki mer gondolkodni, és pláne nem kell okosabbnak gondolniuk önmagukat, mint minden objektív kutatót, miközben bégetnek! XXD
No, dühömbe összeszedtem a perui „földönkívüli múmiákról” fellelhető információkat a neten, hogy a gondolkodásra képes embereket tájékoztassam arról, hogy jelenleg mit lehet tudni az ügyről.
Nekem ezek az információk elegek ahhoz, hogy kérdéseket tegyek fel, vajon tényleg egy fantasztikus leletet találtak a Nazca-vonalak birodalmában, vagy pedig egy orbitális régészeti bűncselekmény lefolyásának vagyunk a tanúi?

2017. július 2-án megjelent cikk a Costa del Sol magazin.com nyomán:

2017 januárjában elsőként arra a furcsa, mumifikálódott, háromujjú kézre bukkantak egy perui barlangban, amelyhez hozzá illő testet nem találtak. Megállapították, hogy az ujjhegy végén az emberéhez hasonló köröm van, illetve a röntgenképek kimutatták, hogy a tenyércsontjai töröttek, és valamilyen fémimplantátumok vannak a kéztőcsontoknál. Véleményezték, hogy a lény, amihez a kéz tartozhat, legalább három méter magas lehet.


Nem sokkal később, nem messze a test nélküli kéztől, a kutatók találtak egy összekuporodott, mumifikálódott, emberszerű lényt, amelynek rendkívül hosszú, fül nélküli koponyája volt, és kezén szintén csak három ujj található. A tetem 168 cm és emberszerű.

Jaime Maussan mexikói ufókutató és újságíró volt az egyik felfedezője a leleteknek, ő mutatta be ezeket a Gaia filmkészítőinek, akik a világ elé tárták.
Dr. Konstantin Korotkov, a Szentpétervári Egyetem biofizika professzora megvizsgálta a lényt. Részt vett a vizsgálatokban dr. José de Jesús és Zalce Benítez, a Mexikói Nemzeti Orvostudományi Egyetem igazságügyi szakértője, valamint Natalia Zaloznajaval, az MIBS Orvostudományi Intézet képelemző vezetője is.
Az analízis eredményei szerint a lény 168 cm és emberszerű, bár eltérő anatómiai jellemzőkkel rendelkezik (három hosszú ujj, megnyújtott koponya, fül, orr hiánya). A múmiát olyan fehéres por borította be, amit a szakértők szerint az ősi időkben a tartósítás érdekében használtak, valamint azt is állították a szakértők, hogy a lény belső szerveit is jó állapotban találták. A szénizotópos vizsgálat kimutatta, hogy Kr. u. 245–410 között élhetett. A maradványok DNS-vizsgálata már zajlik, és további komputertomográfiás vizsgálatokat is végeznek.

Jay Weidner filmrendező szerint a múmiák felfedezésének helyétől nem messze található petroglifák (sziklavésetek) érdekes, háromujjú lényeket ábrázolnak.

Forrás: http://www.costadelsolmagazin.com/content/haromujju-humanoid-mumiaja-ejti-zavarba-az-antropologusokat


2017. június 2-én megjelent, hibákra rámutató cikk a Metabunk.org nyomán:


A cikk szerzője a Gaia.com dokumentumfilmje alapján teszi fel kérdéseit a Peruban felfedezett háromujjú lények múmiájáról, a maradványok eredetével kapcsolatban.




A cikk szerzője leírja, hogy nagy a hasonlóság a földönkívülinek vélt múmiák és a térségben feltárt egyéb emberi múmiák elkészítése és elhelyezése között. 



Ezek után a szerző számos kérdést feltesz, amelyekre keresi a válaszokat. Többek között arra gondol, hogy ezek modern kori múmiahamisítványok, amelyek emberi és állati csontokból lettek összerakva. Felmerült benne, hogy turisztikai szempontokból hozták őket létre, de nem feltétlenül a mai korban, hanem sokkal régebben, csak most találtak rájuk. Arra is gondolt, hogy egy deformált ember vagy egy eddig ismeretlen állatfaj, és még azt is beletette a pakliba, hogy esetleg egy földönkívüli lény múmiája valóban. Ezekkel a gondolatokkal a fejében vizsgálódni kezdett.

Elsőként a szakértők kilétét, szavahihetőségét vizsgálta meg.
A modern kori hamisítvány elméletét azzal indokolja, hogy Jaime Maussan ismert ufókutató is részt vett a felfedezésben, ő prezentálta a Gaianak a múmiát. Jaime Maussan keveredett már hamisítási botrányba, volt, amikor le is bukott hamis képekkel és videókkal.  http://nabbed.unblog.fr/2015/05/18/analysis-of-the-roswell-slides-faq/

Dr. Konstantin Korotkov munkásságát úgy értékeli, hogy csak az áltudományok témájának a szakértője (az empirikus igazolás hiánya miatt), például a Kirlian-fotózás egy formájának, amelyet a szervezetből kilépő lélek fizikai megnyilvánulásának vizsgálatára használ. Állításait hamis képekkel bizonygatja.
Dr. Jose de Jesus és Zalce Benitez korábban Maussannal dolgozott, aki a „Roswell Slides”-szal híresült el, mert kiterjedt elemzést készített egy fényképről, amely nem emberi test volt, hanem kiderült, hogy mumifikált gyermek egy múzeumi polcon Dél-Amerikában. Tehát a szakmában elhiteltelenítette magát.

MK Jessie igazi radiológusnak tűnik, de róla nagyon kevés információ lelhető fel, véleménye egy kis képen alapul, amiből úgy gondolja, nem valószínű, hogy módosított emberi csontvázról van szó.

Natalia Zaloznaja (valószínűleg jobban átírva Natalya Zaloznaya, Наталья Залозная), a feltételezett „képelemzés” vezetője lehet valódi orvos, de ő még nem nyilatkozott.

Így egyszerűen az érintettek nyomon követése alapján a legvalószínűbb magyarázatként „hamisnak” ítéli a szerző az egész históriát, amíg további független bizonyítékokat nem mutatnak fel.
Ezután bemutatásra kerülnek a képek, és az azokkal szembeni kérdései. Elhangzik olyan vélemény is, hogy agyagból készítették a múmiát, amit valamilyen fémrétegre vittek fel. Leginkább a múmia arcát tartja teljesen hamis kinézetűnek.

Illetve, ahol a kar végződik, amelyet rendes emberi csontoknak minősít, és a kéz kezdődik, ott vél felfedezni hibát, véleménye szerint a kezek láthatóan utólag lettek ráhelyezve.



A koponya röntgenfelvételeit viszont eredetinek gondolja, bár felhívja a figyelmet arra, hogy ez nem bizonyítja a múmia földönkívüli voltát, hisz vannak olyan törzsek, amelyek szándékosan torzítják el gyermekkorban a koponyájukat.



Miután összehasonlította egy emberi lábfej röntgenfelvételét a múmiáéval, az a kérdés jutott eszébe, hogy ha természetéből fakadóan lenne három lábujja a múmiának, akkor miért van szüksége ugyanolyan csontokra, mint az öt ujjal rendelkezőnek.




Ugyanezek a problémák láthatóak a kezeknél is.




https://www.metabunk.org/hoax-three-fingered-nazca-mummy.t8841/
http://nabbed.unblog.fr/2015/05/18/analysis-of-the-roswell-slides-faq/
http://www.ufowatchdog.com/jamie_maussan.htm


2017. augusztus 29-én megjelent cikk az ujvilagtudat.blogspot.hu nyomán:

Paranormális kutatók és ufológusok egy csoportja azt állította, hogy Nazcában, Peruban öt mumifikált idegen lény testének maradványaira bukkantak. Azt állítják, hogy tudományos bizonyítékuk van arra, hogy ezek a lények egy másik világból származnak, és nemrégiben egy új videót hoztak nyilvánosságra, amely részletesen bemutat egy feltételezett „mumifikált idegen csecsemőn” végzett vizsgálatot.
Ebben a cikkben már elhangzik, hogy a maradványokat vizsgáló kutatók DNS- és szén-kormeghatározás teszteket is végeztek az „idegen csecsemőn”, akit Wawitanak neveztek el (de ezek eredményeiről nem látok semmit a cikkben – PZSÉ)

A kutatók úgy vélik, hogy Wawita a korábban már bemutatott és vizsgált, Maria névre keresztelt, mumifikálódott lény gyermeke. Maria és Wawita kezén és lábán három-három hosszú ujj található, ami egy embertől különböző fajra utal.




Egy interjúban Maussan azt mondta: "Tudományos bizonyítékokkal megerősítettük egy másik világból származó lények létezését. Korábban ez egy lehetőség volt, most ez a valóság."

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2017/08/a-nazca-idegen-rejtely-az-idegen.html
https://www.gaia.com/series/unearthing-nazca

2017. szeptember 26-án megjelent cikk az express.co.uk nyomán:

Nazca-sír: Az "idegen" maradványokról kimutatták, hogy 100 százalékos emberi DNS-t tartalmaznak



A kéz és az agyszövet egy homo sapiensből származik, a Paleo DNS laboratóriumának beszámolója szerint, amely a kanadai Lakehead University Ontario honlapon elérhető.
„A bizonyítékok azt sugallják, hogy a biológiai anyag DNS-ének forrása a koponya agyából származik, és a kézből kivont csontok homo sapiensekhez (embereknek) tartoznak.”
https://www.express.co.uk/news/weird/859016/Nazca-tomb-aliens-mummified-aliens-Peru-UFO-three-fingered

2018. március 13-án megjelent cikk a Blikk.hu nyomán:

Szentpétervár — Felrázta a tudományos világot az orosz biofizika-professzor állítása arról az öt múmiáról, amelyeket tavaly júniusban találtak a sivatagi vonalairól híres Nazca-sivatag közelében. A guggoló pózban kadmium-kloriddal mumifikált, hozzávetőleg 6500 éves alakok a kezükön és a lábukon is három hosszú ujjal rendelkeznek, és a füleik hiányoznak. (Mikor tolódott így ki a koruk?? – PZSÉ)

Az orosz biofizikus Korotkov ezúttal viszont vizsgálati eredményekre is hivatkozik. Állítása szerint szövetmintákat is vitt magával Peruból, amelyeket genetikus csapatával értékelt. – A múmiák földönkívüliektől származtak, de az is elképzelhető, hogy biorobotok voltak – magyarázta a professzor.
http://www.blikk.hu/aktualis/vilag-titkai/foldonkivuliek-a-peruban-talalt-6500-eves-mumiak/300yf62?utm_source=hirstart&utm_medium=hirstart&utm_campaign=hirstart

2018. március 16-án megjelent cikk a megoszthatodmost.eu nyomán:

Ebben a cikkben három múmiáról tesznek említést, kijelentve egyértelműen, hogy nem emberi eredetűek. Korotkov professzor megvizsgálta a maradványokat, korukat 6500 évesre datálta.
Állítja a szerző: a csontvázról készített tomográfiás felvételeken jól láthatóak a karok, lábak, szemek és a száj. A szövetek biológiai természetűek, és a kémiai összetételük nagyon hasonlít az átlagemberéhez. DNS-ük 23 pár kromoszómából áll. De csak úgy néznek ki, mint az emberek.
Dr. Edson Vivanco, egy másik szakértő szerint a maradványok nem „emberi eredetűek“. Sok tudós vélekedik úgy, hogy ezek a testek hamisítványok, habár szinte lehetetlen ilyen jellemzőkkel ellátott koponyát mesterségesen megalkotni.


https://megoszthatodmost.eu/peruban-foldonkivuliek-maradvanyaira-bukkantak/

Gondolatok

A teljesség igénye nélkül válogattam össze a cikkeket, amit figyelembe vettem, az a megjelenés időpontja és tartalma volt.
Nehéz ilyenkor szavakat találni. Mint „intelligensidegenlény-kutató” (jobban szeretem ezt használni magamra jelzőként, ha muszáj valamit, mint az „ufókutatót”, hisz engem egyáltalán nem érdekelnek a pöttyök az égen, nem elemezgetek értelmetlenül képeket és videókat, azt meghagyom a régieknek, az úgyse vezet sehova) mindig érdeklődve olvasom a legújabb felfedezéseket a témában. De azt már megtanultam, hogy mindennek alaposan utána kell járni, ha az igazságra vagyok kíváncsi, és nem őrült emberek poénos kedvű kitalációira. De sajnos a hoaxból van több. Rosszul áll a mérleg.

Peru egy csodálatos hely, amely tele van az emberiség ősi emlékeivel, amik megtalálásra, megfejtésre várnak. Nincs szükség arra, hogy csaljon bárki is.

2011-ben dailymail.co.uk oldalán már felreppent a híre egy másik különleges múmiának is. Reneto Davila, a a cuscói Museo Privado de Ritos Andinos Museum munkatársa a perui Quispicanchi déli részén lévő Andahuaylillas városban találta meg állítólag a maradványt. Mindössze 50 cm-es teste volt, és a megnyúlt koponyája hosszabb volt annál. A szemüregek jóval nagyobbak voltak, mint egy normális emberéi. A koponyán még megtalálható volt a hátsó kutacs, a szülést megkönnyítő egyik lágy rész, amely úgy hat hónapos kor körül keményedik meg, csakhogy a furcsa múmia őrlőfogai már kibújtak, amik 3 éves kor után jelennek meg. (Néha előfordul, hogy foggal születik egy csecsemő – PZSÉ) Mellette volt egy másik múmia is, de az csak töredékesen maradt meg, hiányzik a feje, és úgy tűnik, mintha a 30 centiméteres testet úgy tekerték volna be egy szövetbe, mintha a placenta venné körbe, és magzati pózba is helyezték.



Davila Riquelme mellett spanyol és orosz antropológusok is véleményezték a leletet, és nem emberi múmiáknak vélték, bár további vizsgálatok is szükségesek lesznek még. A kutató maga is megállapította, hogy csak elsődleges és egyáltalán nem alapos vizsgálatok történtek, de az máris tudható, hogy az antropológiai jegyek nem felelnek meg egyetlen, a Földön élő népcsoportnak sem. Többen támadták Riquelme-t, csalással, hamisítással vádolták. (Az ügyben előrelépés nem történt – PZSÉ)
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2063486/Alien-skull-Peru-Mystery-giant-headed-mummy-city-Andahuaylillas.html

2014-ben az idokjelei.hu cikkében jelent meg ez a részlet:

„Paracas egy sivatagos félsziget az Inca régió Pisco megyéjében, Peru déli partjai mentén. Ez az a hely, ahol Julio Tello perui archeológus még 1928-ban egy hatalmas temetőt talált, telis-tele a valaha feltárt leghatalmasabb, nyújtott koponyákkal. Ezek Paracas-koponyákként váltak ismertté. Tello összesen 300 koponyát talált, amelyekről úgy gondolják, hogy körülbelül 3000 évesek. Brien Foerster DNS-vizsgálatot kezdeményezett ezen koponyák egyikén, amelynek előzetes eredményeit most nyilvánosságra hozták.”


A vizsgálatokban résztvevő genetikus a következőket mondta:

"Akárhonnan is származott a 3A címkével ellátott minta, az olyan mtDNS mutációkat tartalmazott, amely semmilyen emberben, főemlősben vagy állatban nem található. Azok alapján a darabok alapján, amelyek szekvenciáját meg tudtam határozni a 3A mintából, azt mutatják, hogy amennyiben ezek a mutációk valósak, egy új emberszerű lénnyel állunk szemben, ami nagyon távol áll a Homo sapienstől, a Neander-völgyitől és a Denisovan-tól."

http://idokjelei.hu/2014/02/megerkeztek-a-perui-nefilim-koponya-dns-vizsgalatanak-eredmenyei/

Még több múmia: 

http://thetruthwins.com/archives/these-ancient-elongated-skulls-are-not-human

https://xissufotoday.space/2016/05/the-aliens-are-humanoid-hybrids-peru-elongated-skull/

Csupán tizenkét órát szántam a "földönkívüli múmiák" kutatására - mióta felhúzták abban a Facebook-csoportban -, és máris számtalan esettel találkoztam ezalatt.
Hogy válaszokat kaptam-e a bennem felmerülő kérdéseimre, azt nem mondhatnám, inkább csak még több kérdés született bennem.

Az egyik legfontosabbat emeltem ki a végére ezek közül: ha nincs mitől félniük a felfedezőknek, és állításaik igazak, miért nem mutatják meg a múmiákat még több független tudományos szakértőnek, akik már hangosan üvöltöznek értük?

Talán már mindenki átesett a ló túloldalára, és csak rosszat feltételez a másikról. Amatőr kontra tudós. Ideje lenne közelíteni egymáshoz! Kiseperni a hoaxokat, hogy lássuk, mi marad, amivel lehet kezdeni valamit!

Perlaki Zsuzsanna Éva

BETILTOTT TÉNYFELTÁRÁS!
Izsáky László, az erdélyi aranylemezek és az ufólehívójel kapcsolatáról készült könyvem megrendelhető a meridiancsoport@gmail.com emailcímre küldött üzenetben, könyvesboltokban nem kapható!





Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a blogomra a követők közé!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése