2018. március 9.

Magyarok a Táltos-barlang nyomában

Móricz János kutatásai Ecuadorban


Varga Zoltán, a Móricz János Kulturális Egyesület elnöke "Móricz János kutatásai Ecuadorban" címmel tartott előadást a Csillaghegyi Közösségi Házban 2018. március 7-én.

A kora esti rendezvényre közel százötven érdeklődő gyűlt össze, hogy első kézből informálódjon Varga Zoltántól többek között a 2014-es Tayos-barlangbeli  négynapos túrájáról.



A tudóstársadalmat és az amatőr kutatókat egyaránt megosztja a Móricz János által ismertté vált Táltos-barlang létezése, amelynek a mélyén Móricz állításai szerint egy Fémkönyvtár helyezkedik el, amely ősi tudást tartalmaz, s amelyet egy magasabb rendű civilizáció rejtett el az utókor számára.

Varga Zoltán vetítőképes előadásában kitért Móricz János (1923-1991) életútjára és kutatásaira, amelyre rengeteg téves információ is ráragadt az elmúlt évtizedekben. 


Előadásában elénk tárta az 1969-es Móricz-expedíció részleteit, amely elsősorban a barlangrendszer létezését bizonyította be, és beszélt az 1976-ban Stanley Hall által szervezett brit-ecuadori expedícióról is, ahol Neil Armstrong űrhajós is közreműködött, azonban nem engedték át Móricz Jánosnak az irányítás jogkörét, ezért a magyar kutató kiszállt az expedícióból, és nem mutatta meg az értékes leletek lelőhelyét. 



Varga Zoltán, aki geológus végzettségű, szakértő szemmel járta be társaival 2014-ben a Tayos-barlangot, amely számtalan több millió éves képződményével önmagában is csodálatos látványban részesíti a látogatóit. Elfogulatlanul állapította meg egy-egy Móricz János által ember alkotta járatnak, kapunak titulált képződményről, hogy azokat valójában a természet alakította ki. 


A Tayos-barlang meglátogatásának fő célja a tapasztalatszerzés volt, egy komolyabb, nagyobb létszámú magyar expedíció előkészítésének érdekében. A teljes csapat lelkes amatőrökből állt.



Varga Zoltán legfőbb céljának tekinti, hogy a Tayos-barlang meseszerű legendáit elkülönítse az objektív valóságtól. Elmondása szerint sokat foglalkozik a dél-amerikai civilizációkkal, és ezen belül speciális témaként a dél-amerikai kulturális hamisítványokkal is, ezeket a tapasztalatait kamatoztathatja törekvései során.

A közel háromórás előadást Varga Zoltán könnyed, lebilincselő stílusban adta elő, melyet a közönség tapsviharral köszönt meg.

Bővebb információkért figyelembe ajánlom a Móricz János Kulturális Egyesület honlapját és a Varga Zoltán által működtetett A Tayos-barlang kutatása nevű nyilvános Facebook-csoportot.

Perlaki Zsuzsanna Éva

BETILTOTT TÉNYFELTÁRÁS!
Izsáky László, az erdélyi aranylemezek és az ufólehívójel kapcsolatáról készült könyvem megrendelhető a meridiancsoport@gmail.com emailcímre küldött üzenetben, könyvesboltokban nem kapható!




Forrás: http://www.juanmoricz.hu/index.php/az-egyesueletrl  https://www.facebook.com/groups/930598177006165/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése