2016. január 7.

Meridián Csoport


BEMUTATKOZIK A MERIDIÁN CSOPORT



A Meridián Csoport 2015 májusában kelt életre egy gondolat által, és szeptemberben kilépett a virtuális világból. Két alapítója Perlaki Zsuzsanna Éva és Prusinszki István.





Prusinszki István

Már középiskolás koromban több nyomtatott hetilap, folyóirat és magazin külső munkatársa, állandó szerzője voltam. Tizenhét évesen – az ufótémában írt cikkeimnek is köszönhetően – Ifjúsági Sajtódíjat kaptam, 2003-ban a Budapesti Kommunikációs Főiskolán az ufós szubkultúráról és a Színes UFO Ismeretterjesztő Képeslap elemzéséről írtam szakdolgozatot. Más területeken végzett újságírói, szerkesztői munkám mellett 2000-től 2007-ig a Színes UFO, 2002-től 2010-ig a Hihetetlen! magazin, majd – kisebb megszakítással – 2010-től 2016-ig az Ufómagazin külső munkatársa voltam.

Az elmúlt másfél évtizedben összesen mintegy 1500 cikkem jelent meg nyomtatásban, és számtalan alkalommal nyilatkoztam közszolgálati és kereskedelmi rádió- és tévéműsorokban egy-egy aktuális téma kapcsán. 2012-ben két tematikus blogot indítottam: az Idegen Zóna és a Misztikus Zóna virtuális hasábjain nyomtatásban megjelent írásaim mellett újabb tanulmányokkal és rendszeres hírösszefoglalókkal is jelentkezem ufóesetekről, földönkívüliekről, idegen világokról, űrkutatási aktualitásokról és csillagászati érdekességekről, továbbá megmagyarázhatatlan jelenségekről, paranormális eseményekről, titkokról és rejtélyekről. Emellett érdekel a várostörténet és az információtudomány, hobbim a természetjárás és a fotózás.

Jelenleg önkormányzati lap főszerkesztőjeként, valamint autós szaklap és egyéb kiadványok olvasószerkesztőjeként dolgozom, emellett az ELTE BTK informatikus könyvtáros szakának hallgatója vagyok.





Perlaki Zsuzsanna Éva

alias Lilith AzElső vagyok. Széles érdeklődésű személyiségként szeretném minél jobban megismerni a körülöttem lévő világot. Érdekelnek a megmagyarázatlan jelenségek, legyen szó akár földönkívüliekről, szellemekről vagy parajelenségekről. Saját tapasztalatokkal is rendelkezem, ezért egyfajta szűrőn keresztül figyelem az előbb említett témákban megjelenő publikációkat, cikkeket, tanulmányokat, bejegyzéseket, hozzászólásokat, embereket.

Ennek hatására indítottam el 2014-ben a Gondolatok az égbolt alól blogot, ahol az írásaimat olvashatjátok többek között olyan rejtélyes ufóesetekről, amelyeket a mai napig nem tudnak megcáfolni sem a szkeptikusok, sem a tudomány emberei, de még a rendőrség és a katonaság sem tud semmilyen földi magyarázattal szolgálni a történtekre.

Kedvenc történetem ezek közül az 1974-es eset, amelyben az erdélyi Izsáky László lecsalogatta az ufókat. Több írásom is megjelent a témában ezen a blogon, illetve az egyik cikkem nyomtatásban is napvilágot látott. Budapesten és Egerben is tartottam előadásokat Izsáky Lászlóról, rejtélyes bőröndjének tartalmáról és az erdélyi aranylemezekről.

2016-ban Izsáky hatására ellátogattam a Gutin hegységbe, ahol két társammal rekonstruáltam az esetet, a megfelelő időben és helyen, pontos tájolással felrajzoltuk a jelet. Működött. A kapcsolat létrejött. Jelenleg gőzerővel dolgozom egy tényfeltáró könyvön, amelyben teljes részletességgel beszámolok az esetről, annak utóéletéről, tanulságairól, illetve saját tapasztalásunk is belekerül.

Ezen kívül foglalkozom még az emberiség eredetének kutatásával, ilyen témájú bejegyzéseket is olvashattok a blogomon, illetve számtalan olyan rendezvényen veszek részt, amely a földönkívüliekről, csillagászatról, űrkutatásról szól, így ezekről is találhatók szubjektív beszámolók és véleményposztok is.

A fáklyát meggyújtottam! A tűz ég! Vidd tovább a fáklyát Te is!




Meridián Csoport

2015-ben társammal, Prusinszki Istvánnal megalapítottuk az ufójelenségekkel és alternatív tudományokkal foglalkozó Meridián Csoportot és az égisze alá tartozó Magyar Ufókutatási Klub Facebook-csoportot, amely ma közel háromezer taggal büszkélkedhet. Elindultunk egy úton, amelyet rejtélyek és titkok öveznek. Azért álmodtuk meg a Meridián Csoportot, hogy elválasszuk az ocsút a búzától, és fényt derítsünk az igazságra, egyúttal ösztökéljük az embereket a virtuális világból való kilépésre. Csoportunkban és rendezvényeinken lehetőség nyílik kötöttségek nélkül beszélgetni ufó- és parajelenségekről, valamint „alternatív” tudományos elméletekről az élet minden területén. Kritikusan, „szűrve” fogadjuk a látókörünkbe kerülő beszámolókat, legyenek azok az interneten időről időre felkapott, de hamisnak bizonyuló „fotó- és videóbizonyítékok” vagy személyek beszámolói.

Mottónk: „Gyújtsd meg a fáklyát, és a tüzet vidd tovább, mert csak így válhatsz kozmikus emberré!”




Magyar Ufókutatási Klub

A Meridián Csoport égisze alá tartozó Magyar Ufókutatási Klub Facebook-csoportunkban lehetőség nyílik kötöttségek nélkül beszélgetni ufójelenségekről, paleoasztronautikáról, űrkutatásról, csillagászatról, spiritualitásról, tudatkutatásról, megmagyarázatlan jelenségekről, titkokról és rejtélyekről, az ősi magyarságról, az emberiség eredetéről, összeesküvés-elméletekről és határtudományokról. A többi „ufós” csoporttal ellentétben mi továbbra sem kívánunk foglalkozni „lerágott csontokkal”, álhíroldalakról származó információkkal, konkrétumokat nem tartalmazó személyes beszámolókkal, szerzői jogokat sértő cikkekkel, továbbá idegen nyelvű anyagokkal sem. Szeretettel várjuk az érdeklődőket, régi és új tagjaink posztjait, hozzászólásait, véleményét a kibővített témakörökben is!





Perlaki Zsuzsanna Éva




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése