2016. január 9.

Őseink nyomában



Elérkezett az idő, hogy mélyebb gyökereinkről is elgondolkodjunk.


A történelemtudomány mai állása szerint mi, Magyarok csak alig több mint ezer éves múlttal rendelkezünk. De valóban ilyen fiatal nép lennénk?

A történelmet mindig a győztesek írják, és mindig csak egy szemszögből tárják elénk, sokszor ferdítenek vagy szándékosan elhallgatnak részleteket, és bizony számtalan esetben hazudnak is nekünk. Az irányító hatalom a legtöbb esetben a saját kénye-kedve szerint formálgatja az idő kerekét, a történelmi szálakat. A tettükre a magyarázatot egyetlen válaszban látom, céljuk az, hogy az uralmuk minél tovább fenntarthassák, sokszor bármi áron. 

Ezért fontos, hogy kutassuk, hogy minél több szempontból ráláthassunk a valóságra. Miután tanulmányoztuk a lehető legtöbb adatot - régészeti leleteket, fennmaradt romokat, építményeket, ősi írásokat stb. -, még azután sem lehetünk biztosak abban, hogy az egyetlen igazságot fogjuk megtalálni.

Az egyetlen igazság nem létezik! 

Ahány élőlény él e Földön és az univerzumban egyaránt, annyiféleképpen tapasztalja meg a világot. Ezek között a tapasztalatok között viszont rálelhetünk azonosságokra, amik segíthetnek nekünk abban, hogy kialakítsunk múltunkról egy világnézetet.

Szándékom, hogy minél több azonosságot a felszínre hozzak, és csak reménykedni tudok abban, hogy köztük lesz az igazság árnyéka is.

Tartsatok velem az ősi világok tanulmányozásában, keressük meg együtt származásunk eredetét!

De egy dolgot mindvégig tartsatok szem előtt: az igazságot sose öltöztessétek jelzőkkel, az nem jó vagy rossz, egyszerűen csak igazság!




Perlaki Zsuzsanna Éva

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról iratkozz fel a blogomra a követők közé!

A gondolatok az égbolt alól blog összes bejegyzése szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon szereplő bejegyzések saját szerzemények, ezek másolása vagy kereskedelmi forgalomba hozása az engedélyem nélkül TILOS!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése